Pavel Suchánek

Funkce vody v těle

Voda je všudypřítomná, pozoruhodná a přitom nedoceňovaná látka. Bez vody se umírá za několik dní. Voda je úžasná zejména svými...
13. 7. 2005 ▪ 7 min. čtení

Každá činnost vyžaduje svůj nápoj

Hlavní zásadou správného pitného režimu je to, zda se naše celodenní aktivita skládá pouze z cesty do práce a z práce, nebo jsme v létě na...
12. 7. 2005 ▪ 12 min. čtení

Zásady pitného režimu při sportování

Lidské tělo a pohyb Správný pitný režim je nesmírně důležitý pro zdravé fungování organismu. Denně bychom měli vypít asi 2-3 litry vody, ale při...
11. 7. 2005 ▪ 7 min. čtení

Manažeři mají právo na ochranu soukromí

Neexistuje žádný ekonomický důvod pro to, aby výroční zpráva obsahovala jmenný seznam manažerů s jejich veškerými příjmy. Nepomůže to ani...
25. 2. 2005 ▪ 3 min. čtení

Kraje a nemocnice

Všechny kraje bez výjimky dostaly od státu dar v podobě zadlužených nemocnic. Po více než roce provozování těchto...
15. 4. 2004 ▪ 2 min. čtení

Pavel Suchánek: Jak léčit velkou nemocnost

Jak léčit velkou nemocnost K velkým problémům českého hospodářství patří nejvyšší nemocnost zaměstnanců v Evropě. Je to jeden z důvodů, proč je...
14. 11. 2003 ▪ 3 min. čtení

O "éčkách" lékaři zdaleka nevědí vše

Rychle nakoupit, rychle uvařit, rychle sníst. Takové požadavky na potraviny má současný zákazník. Jídlo musí pěkně vypadat, dobře chutnat, nesmí...
2. 10. 2003 ▪ 5 min. čtení

Jídla ze sáčku není třeba zatracovat

Polévky a jídla z pytlíku byly ještě v nedávné době symbolem něčeho vrcholně nezdravého. Zahraniční vlastníci a tlak konkurence způsobily, že se...
21. 8. 2003 ▪ 3 min. čtení

Uzeniny ohrožují srdce a způsobují obezitu

Uzeniny jsou v Česku velmi oblíbeným pokrmem. V létě a na začátku podzimu se jejich spotřeba ještě zvyšuje. Přitom patří mezi potraviny, o...
7. 8. 2003 ▪ 9 min. čtení

Odolnost mozku ovlivňuje i strava

Činnost mozku podporuje správná skladba jídelníčku. Kromě vyvážené stravy s dostatkem vitaminů a vlákniny pomáhají zlepšit rozumové schopnosti i...
13. 4. 2003 ▪ 8 min. čtení

Pohled na některé zatracované potraviny

Pohled na některé zatracované potraviny Doporučení, co jíst a co nikoli, se poměrně často mění. Například vajíčka byla za posledních třicet let...
6. 3. 2003 ▪ 6 min. čtení

Umělá sladidla ovlivňují zdraví

Umělá sladidla ovlivňují zdraví Náhražky za cukr dnes již nepoužívají jen diabetici. Obsaženy jsou totiž ve většině nápojů a potravin s...
6. 2. 2003 ▪ 7 min. čtení

Jak se chránit před stárnutím

Jak se chránit před stárnutím Zázračné a ochraňující. To jsou termíny, které popisují látky s označením antioxidanty. Podle lékařských výzkumů...
23. 1. 2003 ▪ 6 min. čtení