ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S HOUBAMI

Suroviny: 100 g másla, 4 cl olivového oleje, 600 g hub podle sezony čerstvých, 600 g těstovin farfalle, 4 vejce, 100 g parmezánu,100 g piniových oříšků, cibule, sůl, pepř, kmín, petrželová nať.


Postup: Na másle s kapkou olivového oleje restujeme cibulku, přidáme nakrájené houby. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Mezitím si uvaříme těstoviny, promícháme s houbami a směs vložíme do zapékací misky. Přidáme rozmíchaná vejce se špetkou soli a necháme zapéct při teplotě 160 °C po dobu 4-5 minut. Těstoviny dozdobíme orestovanými piniovými oříšky a dochutíme nastrouhaným parmezánem.

Michal Vůjtek, Hotel Duo

 

HADÍ HNÍZDO S TAGLIETELLE

Suroviny: 200 g taglietelle, 75 g vepřových kotlet, 75 g kuřecích prsou, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce smetany, 50 g oliv, 30 g bambusových výhonků, olivový olej, sůl a chilli.


Postup: Maso prudce opečeme a okořeníme. Přidáme olivy, bambusové výhonky, sójovou omáčku, smetanu a promícháme. Podáváme s těstovinami, ozdobené snítkou pórku, ředkvičkou a další zeleninou podle libosti.

Lenka Trbůžková, Hotel Sport

 

HORALSKÉ NUDLE

Suroviny: 700 g vaječných těstovin, 10 vajec, 500 g čerstvých hřibů, 300 g anglické slaniny, 30 g soli, 0,2 g pepře, 300 g mléka, 1 g muškátového oříšku, 100 g červené cibule, 100 g másla na vymazání pekáče.


 Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme slaninu na kostičky a rozpustíme na pánvi, orestujeme cibuli a hřiby - necháme vychladnout. V míse promícháme těstoviny s hřibovou směsí, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěného pekáče. V mléce rozmícháme vejce a muškátový oříšek. Těstoviny zalijeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 min.

Richard Martynek, Horský Hotel Sepetná

 

PODZIMNÍ TĚSTOVINY

Suroviny: 600 g kuřecích prsou, 400 g těstovin farfalle, 1 malá cuketa, lilek, fenikl, cibule, šalotka, mrkev, olivový olej, sůl.


Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme. Povaříme mrkev a fenikl, cuketu spaříme. Orestujeme šalotku a přidáme zbytek zeleniny. Těstoviny uvaříme al dente, smícháme s kuřecím masem a zeleninou. Hotové těstoviny promastíme olivovým olejem a podle potřeby dochutíme solí.

Tomáš Golis, Hotel Bonum