Neumannová: O čachrech s miliony jsem nevěděla. Firma mi pomohla vyhrát Soud potvrdil, že agentura lobbisty a expartnera Neumannové Josefa Jindry zneužila jména sportovců. 12. 11. 2010 ▪ 4 min. čtení
Ke konci bodů za malé překročení rychlosti i zhasnutá světla je o kus blíže Nejkontroverznější pasáží návrhu je zrušení bodového trestu za alkohol do 0,3 promile. 24. 9. 2010 ▪ 2 min. čtení
Šéf regulačního úřadu: Elektřina příští rok podraží o 12 až 14 procent Převážné zvýšení cen elektřiny opravdu nese fotovoltaika, řekl Josef Fiřt. 22. 9. 2010 ▪ 3 min. čtení
Střílejte na vozíčkáře, vyzývá herec Trojan Za každý gól, kteří florbalisté vstřelí, zaplatí třicet korun, sázková kancelář Fortuna dalších třicet. Peníze se v rámci charitativní akce... 16. 9. 2010 ▪ 2 min. čtení
Český paradox: Stát dává na sociální systém málo, ale hodně vybere Průzkum řadí Česko mezi země, které mají nejvyšší příjmy rozpočtu ze sociálního pojištění. 12. 9. 2010 ▪ 3 min. čtení
Jak se dnes legalizuje kradené auto? Přes fiktivní nefungující firmy Zejména ruskojazyčné gangy využívají v byznysu s kradenými auty v Česku bílé koně. 12. 9. 2010 ▪ 3 min. čtení
Půjčky v Česku jsou drahé. A banky přitvrzují, půjčují i za víc než 20 procent Němci nebo Francouzi zaplatí ročně za půjčku celkově kolem sedmi procent. 8. 9. 2010 ▪ 2 min. čtení
50 vynikajících receptů: Nápaditá jídla, která pro HN uvařili špičkoví čeští šéfkuchaři Začátečníci mohou zkusit čekankový salát, nároční si pohrají se zajícem načerno. Aby požitek z chuti byl dokonalý, vybral someliér Aleš Pokorný... 21. 7. 2010 ▪ 9 min. čtení
Výběr z nejlepších receptů: nápaditá jídla, která pro HN uvařili špičkoví šéfkuchaři Začátečníci mohou zkusit čekankový salát, nároční si pohrají se zajícem načerno. Aby požitek z chuti byl dokonalý, vybral someliér Aleš Pokorný... 20. 7. 2010
Chystáte se do lesa na houby? Vezměte si jen hodně malý košík Náladu houbařů zachraňují v teplém počasí pouze jedlé holubinky. 8. 7. 2010 ▪ 2 min. čtení
Přehledně: Kolik zaplatíte, když budete v zahraničí řídit bez rozsvícených světel V některých evropských zemích celoroční povinnost denního svícení při jízdě automobilem neplatí. 5. 5. 2010 ▪ 2 min. čtení
Hřiby, ryzce, trumpety Letošní počasí není houbám nakloněné, asi nejvíc rostou muchomůrky červené a hořčáky. Část hřibů a ryzců proto Andreovi Accordimu do kuchyně... 23. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení
Vyvařené jehně Recepty z masa mladých oveček do kuchyně Jiřího Štifta přinesly atmosféru začínajícího podzimu. Lesní houby a bylinky ovoněly šťavnatou pečínku... 16. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení
Čekanka se dočkala Čekanka je v Česku zatím málo známá surovina. Přitom má tato mírně nahořklá zelenina v kuchyni široké uplatnění. Používá se především do salátů,... 9. 9. 2009 ▪ 4 min. čtení
Alkohol bude od března na Slovensku dražší, vláda zvýšila spotřební daň Slovenská vláda schválila zvýšení spotřební daně z lihu. Snaží se tak podpořit příjmy státního rozpočtu v době hospodářské krize. 19. 8. 2009 ▪ 2 min. čtení
Lahůdka z krunýře Nejlepší maso mají humři vylovení u břehů Bretaně, Skotska či Irska. Korýši dovezení z Kanady sice bývají lacinější, ale jsou tužší a nemají tak... 29. 7. 2009 ▪ 5 min. čtení
Další důsledek krize: Češi nakupují méně lihovin Češi v krizi nakupují levnější lihoviny. Daří se černému trhu, a to hlavně v restauracích. 12. 7. 2009 ▪ 3 min. čtení
Řádně podušené lišky Žluté kloboučky lišek mají jemně štiplavou chuť a jejich vůně připomíná meruňky. Nerozvaří se, chtějí naopak hodně podusit. Hodí se k masu, do... 1. 7. 2009 ▪ 5 min. čtení
Mangold zajímavější špenátu Tuhé košťály je potřeba podusit, sytě zelené lístky stačí spařit horkou vodou: Titus Eliáš využil k pozdně jarním receptům obě nadzemní části... 26. 6. 2009 ▪ 5 min. čtení
Kvítky do kuchyně Svěží aroma bezových květů, které se začátkem léta objevují kolem polních cest, může být základem sirupu, lehkého vína či limonády. Andrea... 17. 6. 2009 ▪ 5 min. čtení