Zájem e-shopů o logistický servis Amazonu roste Internetovému obchodu Amazon se loni podařilo prolomit další významnou hranici - menší e-shopy přes něj prodaly více než dvě miliardy položek. 16. 2. 2015 ▪ 1 min. čtení
Šéfkuchař Lokálu ukazuje, jak smaží řízek na přepuštěném másle Šéfkuchař Marek Janouch z pražského Lokálu v Dlouhé ulici naposledy předvádí jeden ze svých receptů - vepřový řízek smažený na přepuštěném... 27. 11. 2013
Video: Šéfkuchař Lokálu Dlouhá předvede, jak na nakládaný hermelín Typické jídlo z českých pivnic - nakládaný hermelín, jde také pořádně zkazit. Šéfkuchař Marek Janouch z pražského Lokálu v Dlouhé ulici se snaží... 7. 11. 2013
Video uvnitř Zelí jako prostor pro fantazii: Šéfkuchař vaří zelňačku s pošírovaným vejcem Z čerstvého zelí se v českých kuchyních vaří málo, upozorňuje šéfkuchař Radek David. Zeleninu bohatou na vitamíny doporučuje na mnoho způsobů a... 1. 11. 2013 ▪ 2 min. čtení
Video uvnitř Jen více jídel z brambor: Chléb z bramborového těsta ozvláštní každý pokrm Pečení domácího chleba se poslední roky stalo hitem. Není ale od věci vyzkoušet i neobvyklé příměsi, jako to dělá šéfkuchař Radek David. Ten... 16. 10. 2013 ▪ 2 min. čtení
Video uvnitř Jablečné pochoutky: Šéfkuchař z Babiččiny zahrady ukazuje, jak na otevřený závin S jablky vaří Radek David z restaurací La Veranda a Babiččina zahrada často. A nevyužívá jen dužninu, ale i slupky, které přidává třeba do... 9. 10. 2013 ▪ 2 min. čtení
Fotoreportáž Foodparade oslavila v trojském zámku babí léto i dobré jídlo. Podívejte se, jakou měla atmosféru Festival Foodparade nenabízí příliš mnoho zvučných jmen šéfkuchařů, atmosféra zahrad zalitých sluncem z něj ale dělá výborné místo pro nedělní... 9. 9. 2013
Fotoreportáž Jak chutná Prague Food Festival? Podívejte se, co se tento víkend servíruje na Hradě Špičkoví kuchaři, výborné suroviny, atmosféra, kterou nemůže zničit ani studené počasí. Na Pražském hradě vaří výborní kuchaři výborná jídla,... 25. 5. 2013
Soutěž SOUTĚŽ: Zajímá vás dobrý rum? Máte slabost pro kvalitní gin? Soutěžte s námi! Ve hře je šest lahví kvalitního rumu a k tomu pro tři šťastné účast na barmanském kurzu, který bude celý o ginu, o koření a hlavně o koktejlech.... 20. 5. 2013 ▪ 2 min. čtení
Vůni vanilky spojuje Evropan se sladkým, v Asii to ale neplatí. Jaké hry hraje mozek s chutí? Křupavé vnímáme jako čerstvé, krémové si spojujeme se sladkou chutí a pach "smradlavých" sýrů vnímáme jinak předtím a potom, co je vložíme do... 13. 5. 2013 ▪ 5 min. čtení
SOUTĚŽ: Zajímá vás svět whisky? Soutěžili jste s IHNED.cz o účast na barmanském kurzu Soutěžili s námi o možnost ochutnat a porovnat známé i méně známé whisky a naučit se víc než jen pár věcí o koktejlech, které se z ní... 14. 5. 2013 ▪ 2 min. čtení
Fotogalerie Jak se sklízí chřest. Podívejte se s námi na pole u Hostína na Mělnicku Přímo na poli se křehké bílé výhonky chřestu dají chroupat syrové. Jsou stejně sladké jako hrášek a chutnají božsky. Podívejte se s námi, jak se... 4. 5. 2013
Nejlepší restaurací světa je katalánská El Celler de Can Roca, řídí ji tři bratři Na východním pobřeží Španělska leží město Girona, kam se sjíždějí gurmeti z celého světa. 900 šéfkuchařů, majitelů restaurací a novinářů se... 30. 4. 2013 ▪ 2 min. čtení
Soutěž SOUTĚŽ: Soutěžili jste o volný vstup na Rumfest. Oznamujeme jména výherců Více než 150 rumů se bude v tento pátek ochutnávat na Rumfestu. Na novoměstské radnici v Praze si můžete svátek rumu užít i vy. Soutěžte se námi... 24. 4. 2013 ▪ 2 min. čtení
IKEA po aféře s koninou obnovila prodej masových kuliček. Tvrdí, že zpřísnila kontroly Masové kuličky jsou opět v prodeji v obchodech IKEA. Na konci února česká veterinární správa objevila v tomto výrobku až 10 procent koňského... 26. 3. 2013 ▪ 2 min. čtení
Schopnost rozlišovat chutě je daná geny. Patříte mezi ty, kdo umí rozlišovat jemné nuance chutí? Zhruba čtvrtina lidí má schopnost rozlišovat jemné chuťové nuance a čtvrtině lidí tato schopnost chybí. Je chuťové nadání velkým darem, bez... 10. 3. 2013 ▪ 4 min. čtení
Fotoreportáž Podívejte se, jak se peče vánočka, když se to dělá sice ve velkém, ale ručně Do Smékalova pekařství ve Vysokém Mýtě jezdí pro sladké pečivo z širokého okolí. I pro vánočky. Každou vánočku, kterou tu vyrobí, vezmou opravdu... 17. 12. 2012
Exotické chuti Proč čokoládovým bonbonům říkáme pralinky? Možná za to může jeden neopatrný kuchtík Na začátku prý byla jedna rozsypaná hromádka mandlí a také rozhněvaný kuchař. Na konci tohoto příběhu je cukrářská legenda. Spojení tmavé... 17. 11. 2012 ▪ 2 min. čtení
Ministr Bendl chystá revoluci v kontrole potravin. Heger zásadně nesouhlasí Ministr zemědělství Petr Bendl chce prosadit největší změnu potravinového práva za 15 let. Novely zákonů by měly jasně rozdělit pravomoci při... 14. 11. 2012 ▪ 6 min. čtení
Burčák: Jak se dělá a podle čeho poznáte, že kupujete opravdu kvalitní mok? Aby krémově bílý nápoj pěnil ve sklenici, musí být zachycený v tu pravou chvíli. Ta nastává v okamžiku, kdy sladký vinný mošt zkvasil tak akorát... 29. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení