Bedýnkový start-up s čajem, zábavou i filantropií. A to vše kvůli surfování Na nápad zasílat zájemcům výběr čajů podle ročních období přišla Bohunka Kosová při cestách po světě. Projekt nazvala Čajové bedýnky. 31. 5. 2019 ▪ 5 min. čtení
I smrt lze prožít stylově. Pohřební inovátoři nabízí on-line poslední přání, designové parte nebo optimistickou rakev Pro mnohé nedotknutelné téma smrti, respektive toho, co následuje po ní, může mít svou lidštější tvář. Okamžiky, které většinu lidí děsí, lze... 19. 2. 2018 ▪ 12 min. čtení
Můj styl Zkoušel jsem i dámské brýle, říká Lukáš Hejlík. Móda je jeho koníčkem Svůj vztah k módě definuje Lukáš Hejlík jako aktivní, ne však upjatý. Přesto ji bere tak trochu jako svůj koníček: "Je fajn, když se člověk... 20. 12. 2017 ▪ 4 min. čtení
Můj styl Můj styl: Na barvy musím mít energii, říká herečka Jana Bernášková "Někdy mám období, kdy nosím jen černou," říká herečka. Které drobnosti nosí neustále při sobě? 6. 12. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Sacher dort: Jak připravit proslulou vídeňskou specialitu Proslulý vídeňský dort vznikl díky 16letému cukrářskému učni Franzi Sacherovi. Přesnou recepturu hotel Sacher už přes 180 let tají. 16. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Lasagne: Připravte si italskou pochoutku na boloňský či neapolský způsob Existuje více variací, nejproslulejší jsou ale lasagne s bešamelem, vepřovým a hovězím masem a rajčaty. 4. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení
Nechutnal mu český turek, a tak si rodák z Bosny založil v Plzni vlastní kavárnu. Kávu nejčastěji připravuje v džezvě K založení plzeňské kavárny Orient Coffee vedl Gorana Joziče, původem z Bosny, prostý fakt: nechutnal mu český turek. 21. 10. 2017 ▪ 6 min. čtení
Moje specialita Připravte si scones, britské koláčky k odpolednímu čaji Malé koláčky s jahodovou marmeládou a cornwallskou smetanou se v Británii tradičně podávají k odpolednímu čaji. 21. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Focaccia. Pečivo, které Italové jedí namočené v prvním ranním cappuccinu Jednoduché italské pečivo se vyrábí z těsta podobného pizze. Pro minimum použitých ingrediencí se mu přezdívá také chléb chudých. 9. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Romantika v krabici. Tři kamarádky nabízí zamilovaným návštěvníkům Prahy víc než obyčejného průvodce Prahu ročně navštíví kolem 85 tisíc anglicky mluvících párů. Nejen na ně cílí průvodce "Prague in a box", jehož autorkami jsou tři kamarádky... 8. 10. 2017 ▪ 7 min. čtení
Ravioly za bouřky nedělám, nedržely by, říká molekulární kuchař Jeho praděd cukrář vyrobil z marcipánu bitvu u Lipan. Molekulární kuchař Petr Koukolíček mu v kreativitě zdatně konkuruje - tvoří třeba štrúdl v... 25. 9. 2017 ▪ 7 min. čtení
Moje specialita Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. 21. 9. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Budu se plavit asi i v důchodu, říká kapitán Jiří Kučera, který organizuje dobrodružné výlety po mořích Jako kluk si Jiří Kučera hrával na opuštěné lodi. Dnes připravuje lidi na kapitánské zkoušky a brázdí s nimi sladké i slané vody. "Na moři jsem... 17. 9. 2017 ▪ 7 min. čtení
ego! Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má zřejmě v Německu. Na jeho názvu a dnešní podobě ovšem mají Američané podíl zcela zásadní. 19. 12. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí barvy italské vlajky. 30. 8. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí obyvatelé Andalusie. Její název údajně... 4. 8. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař Podle názvu bychom ho označili za francouzskou klasiku. Za jeho tvůrce se ale považují hned tři země. 26. 7. 2017 ▪ 3 min. čtení
ego! Jak přežít bláznivá léta: Studentky pomáhají mladým lidem překonávat psychické problémy Dvě studentky učí děti i své vrstevníky, jak bojovat s depresí. Samy si duševními nemocemi prošly, a tak vymyslely projekt Nevypusť duši. V... 21. 7. 2017 ▪ 6 min. čtení
ego! I kytku radši z farmy: Nad těmi z "velkovýroben" vítězí vzhledem i vůní Nedováží je z druhého konce světa, ale sbírají či pěstují vlastní. Květinové farmy se v Česku rozmáhají. Přinášíme příběh pěti z nich. 23. 6. 2017 ▪ 14 min. čtení
Vodka a stříbro. Český barman roku přesvědčil při míchání drinků na rychlost i přípravě vlastního koktejlu Novým českým barmanem roku se stal Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru. Porotu přesvědčil v několika disciplínách včetně míchání drinků na... 12. 6. 2017 ▪ 3 min. čtení