Gourmet Zápisky protivného hosta Tvarůžky na Dolním Už jsme v tomto sloupku rozptylovali obavy, že z olomoucké Entrée odchází mladý talentovaný kuchař Forejt. Gourmetguru k němu... 15. 9. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Čas považuji za luxus, říká šéf České spořitelny, se kterým jsme poobědvali v restauraci Emanuela Ridiho Se šéfem České spořitelny Tomášem Salomonem jsme poobědvali v restauraci Manú, jen pár metrů nad Vltavou. Manažer se pracovním obědům nebrání,... 15. 9. 2016 ▪ 6 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Oáza v tajné zahradě v turistickém srdci Prahy V Míšeňské ulici u Karlova mostu to žije. Kromě zavedených podniků tu otevřela kavárna Secret Garden. Aspiruje na nejkrásnější zahrádku v... 9. 9. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch V loveckém sídle nedaleko Děčína jsme se šéfem Bohemia Cargo ochutnali zvěřinu z okolních lesů Šéf děčínského Bohemia Cargo Jan Kučera si rád zajede na dobrý oběd za město. Třeba na Kristin hrádek, kde připravují zvěřinu z okolních lesů.... 8. 9. 2016 ▪ 6 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Entrée se do Prahy nestěhuje, byla to fáma Šéfkuchař z vyhlášené olomoucké restaurace se přesouvá do Prahy. Není to ale Přemek Forejt, jak se proslýchalo. Podnik na Starém Městě otevře... 2. 9. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Majitel firmy Favorit Richard Galovič přijel na oběd jak jinak než na kole. Ochutnali jsme to nejlepší z italské kuchyně Richard Galovič obnovil výrobu kol Favorit a rád pracuje v kavárnách a bistrech. Třeba v pražské Gastronomice v těsném sousedství Žižkovské... 1. 9. 2016 ▪ 6 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: V domě, kde sídlilo prvorepublikové lahůdkářství, otevře bistro La Bottega Naproti Masarykova nádraží v Praze otevře oblíbené italské bistro La Bottega. Většina pokrmů se bude připravovat na dřevěném uhlí v přístroji... 30. 8. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Ve westernovém městečku v srdci Moravy jsme poobědvali s ředitelem likérky Rudolf Jelínek Pavel Dvořáček vede likérku Rudolf Jelínek a zároveň je nadšený myslivec. Poobědvali jsme v jeho rodných Chřibech. Sám se v kuchyni příliš... 25. 8. 2016 ▪ 7 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Přežije Ry:bar olympiádu? Snad ano, rybí polévku v něm dělají famózní Na Lipně nedaleko jednoho z provizorních sportovišť otevřeli nový podnik Ry:bar. Rybí polévku v něm dělají famózní. I když vám ji naservírují v... 21. 8. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Finské déjá vu: Manažerka Monika Kristková ráda chodí do Hergetovy cihelny, připomíná jí Skandinávii S finanční ředitelkou Equa Bank Monikou Kristkovou jsme poobědvaly v Hergetově cihelně. Připomíná jí Skandinávii, kde vyrostla. Také tím, že zde... 18. 8. 2016 ▪ 7 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Na Sněžku vyrazte bez řízků, krkonošské restaurace mile překvapí Po výletě na Sněžku bodne horská bodrost a poctivé jídlo. Gourmetguru ochutnal krkonošské kyselo a bůček sous-vide s chlebem a nakládačkami.... 12. 8. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Hudební manažer Lukáš Rychtařík se s umělci rád setkává nad neformálním pracovním obědem. Třeba ve Wine Food Marketu Hudební manažer Lukáš Rychtařík rád obědvá v ležérním stylu. Ve Wine Food Marketu na pražském Smíchově jsme si dali ryby, mořské řasy a... 11. 8. 2016 ▪ 7 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: V La Mamma Cucina pokémona neulovíte, zato lososa na míru vám tu připraví na jedničku Některé restaurace začaly hosty lákat na to, že si u nich mohou ulovit pokémony. To se ale netýká italského podniku La Mamma Cucina v... 5. 8. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Pivo jsem začala pít až poté, co jsem nastoupila do chmelového byznysu, říká manažerka Drahomíra Mandíková Manažerka Plzeňského Prazdroje Drahomíra Mandíková chodí na středomořskou kuchyni do Koga v Havelské ulici v Praze. Daly jsme si carpaccio z... 4. 8. 2016 ▪ 6 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Další "masová" expanze Paula Daye a nekonečný příběh podniku v Klimentské Pražské řeznictví The Real Meat Society čeká rekonstrukce. Součástí prodejny bude i malý bufet s nabídkou čerstvých sendvičů. Oproti tomu podnik... 28. 7. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Vařený a syrový: S ředitelem hotelu Four Seasons René Beauchampem jsme ochutnali moderní italskou kuchyni Šéf pražského hotelu Four Seasons René Beauchamp je vášnivý gurmán. Ochutnává na cestách i doma a ve sbírce má 600 kuchařek. Poobědvali jsme s... 28. 7. 2016 ▪ 7 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Kvalitní víno, ale i káva připravená v přístroji steampunk Majitel restaurace Na Netřebě si potrpí na výběr zajímavých a velmi kvalitních vín. Milým překvapením je i místní kuchyně. A všichni pražští... 22. 7. 2016 ▪ 3 min. čtení
Byznys lunch Pestrobarevná hostina v libanonské restauraci U Cedru s personalistkou Janou Martinovou Personalistka Jana Martinová mluví šesti jazyky a ráda poznává kuchyně různých zemí. Na libanonskou chodí k Cedru. Jako oběd jsme zvolily... 21. 7. 2016 ▪ 6 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: Jihoamerické hovězí má své kouzlo a v Beef Baru to vědí moc dobře V centru Prahy otevřelo nové lahůdkářství a restaurace Beef Bar. Nic pro vegetariány. Jeho specialitou má být pastrami z uruguayského hovězího.... 6. 7. 2016 ▪ 2 min. čtení
Byznys lunch Podtrženo čokoládou: Oběd s manažerkou Kateřinou Štěrbovou v Café Savoy zakončený vyhlášenými dezerty Manažerka NN pojišťovny Kateřina Štěrbová ráda čerpá novou energii mezi lidmi mimo kancelář. Třeba v Café Savoy na Malé Straně, které má jen... 30. 6. 2016 ▪ 6 min. čtení