#jídlove Lukáše Hejlíka Jasně, dalo by se říct, vždyť je to jen smažené kuře. Ale vážení, Vojta Knoll s Michalem Valentou to dotáhli do absolutní dokonalosti. Kluci... 5. 12. 2025 ▪ 2 min. čtení
Michelinský šéfkuchař z Berlína otevřel v Praze novou restauraci. Z české gastronomické scény je nadšený. Jeho cílem je další hvězda Usměvavý a pozitivně naladěný kuchař Gal Ben Moshe tvoří nejen skvělá jídla, ale i prostředí, v němž chcete pracovat. Šéfkuchař pocházející z... 2. 12. 2025 ▪ 6 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Wen je mladá dáma původem z Číny. Jejím oborem byl byznys management, s tím se také dostala do Česka. Ale práce v kanceláři ji přestala bavit a... 14. 11. 2025 ▪ 2 min. čtení
To nejzajímavější z veletrhu IFA 2024: šplhající vysavače, nové čipy a počítače i bezdrátová rychlovarná konvice Veletrh IFA v Berlíně se poprvé konal před sto lety. Přerušila ho válka i další události, ale stabilně jde o nejlepší místo v Evropě, kde se... 10. 9. 2024 ▪ 5 min. čtení
BeNative Připravit, uvařit, nakrmit a pak celé odznova. Přitom se opakovat co nejméně Odbavit 6500 strávníků během čtyř hodin se zdá být rekordem podobně jako 365 dnů v roce vydávat desítky speciálních dietních pokrmů,... ▪ 6 min. čtení
29:57 spotlight Nároky nejsou vyšší, ale lidé nemají takovou výkonnost. Podle mě moc nechtějí makat, říká Punčochář Představte si, že půjdete do restaurace, budete mít hlad a řeknou vám: Kuchaříčci si přispali, bolely je nožičky. A vy ten oběd... 17. 6. 2024 ▪ 29:57 min.
27:58 Spotlight Všude za sebe platím. Za jídlo jsem schopný nechat v restauracích i 50 tisíc za měsíc Českou gastronomii chválím, ale jestli by v něčem mohla jít dál, je to přijímání zpětné vazby,“ říká herec Lukáš Hejlík, autor Gastromapy... 29. 4. 2024 ▪ 27:58 min.
Gočárova jídelna je znovuobjeveným klenotem kubismu. Stůl byl obitý linoleem a čelil povětrnostním vlivům Hlavní roli na téhle výstavě hrají jeden z čelných představitelů kubistické architektury Josef Gočár a sběratel Zdeněk Ungrád. Ten dal dohromady... 10. 1. 2024 ▪ 3 min. čtení
Reportáž z Kyjeva Čeští investoři hledají talenty na Ukrajině. Do Prahy pozvou sedm tamních start-upů Příprava dopravního letadla na další odlet připomíná box formule 1, kde mechanici při „pit stop“ pauze monopostu bleskově mění... 8. 11. 2023 ▪ 9 min. čtení
Dveře kuchyně dokořán. V michelinské restauraci Mirazur vás přivítají s otevřenou náručí V restauraci Mirazur se budete cítit jako doma. Vůbec nezáleží na tom, že má tři michelinské hvězdy. Už při úvodním přivítání vás personál v... 23. 6. 2023 ▪ 2 min. čtení
Xiaomi Smart Air Fryer: Proč (ne)potřebujete chytrou horkovzdušnou fritézu Kdekdo se ptá, jestli má smysl si pořídit chytrý kuchyňský spotřebič. Zajímavější otázkou spíš ale je, proč takovou věc vůbec testovat. Odpověď... 17. 1. 2022 ▪ 7 min. čtení
Podcast Poprvé Z pokojíčku rozjel první e-shop, teď buduje vlastní značku nádobí. Jak se Jan Fabini pustil do byznysu na střední Do podnikání se vrhl už jako teenager na střední škole. S kamarádem založil e-shop, nakoupil elektroniku v Číně a začal prodávat. S vydělanými... 10. 5. 2021 ▪ 2 min. čtení
Budoucnost gastronomie Srdcem restaurace je kuchyně. Trendy a vývoj je třeba sledovat v každé době Čím modernějším vybavením kuchyně disponuje, tím zajímavější a nápaditější pokrmy v ní mohou kuchaři připravovat. A přestože v oblasti... 16. 4. 2020 ▪ 4 min. čtení
Firmu roku Zlínska znají kuchaři z celého světa. Nejlepší živnostník kraje vede rodinné včelařství Karel Kolínek z Nedašova na česko-slovenském pomezí vystudoval lesní inženýrství, záhy se ale rozhodl naplno živit včelařstvím, které má v jeho... 11. 10. 2018 ▪ 4 min. čtení
Rozhovor Není v pořádku, když vám někde nabídnou guláš za 79 korun. To buď není dobré jídlo, nebo to nebude dlouho fungovat, říká šéfkuchař z restaurace Sia Jiří Štift HN: Co jste si dal dnes k jídlu? Měl jsem z naší obědové nabídky indické kuřecí kari. HN: Bylo dobré? Bylo. Vařil to Ind. HN: Vy jíte ve své... 20. 7. 2018 ▪ 11 min. čtení
Chybějící stránka menu Petra Holce: Luxusní kuchyň a slevové blafy na talíři Vždycky mě ten nepoměr praští do očí. Vidíte v televizi reportáž o matkách samoživitelkách ve finanční nouzi nebo vás postihla momentální... 20. 4. 2018 ▪ 2 min. čtení
Otakar Schön Když ajťáci místo softwaru kuchtí jídlo Start-upy zaměřené na jídlo jsou populární, ale nemusí dávat smysl. Náhražky potravy jako Soylent nebo Mana připomínají Herbalife. Chytré... 28. 4. 2017 ▪ 3 min. čtení
Podnikatelem roku je majitel Tescomy. Začínal v garáži, dnes vyváží nádobí do stovky zemí Titul EY Podnikatel roku 2016 si ze slavnostního vyhlášení v pražském paláci Žofín odnesl spolumajitel společnosti Tescoma Petr Chmela.... 1. 3. 2017 ▪ 3 min. čtení
Krize nám pomohla, lidé začali vařit doma, říká o trhu s nádobím spolumajitel firmy Potten & Pannen První obchod s luxusními značkami nádobí otevřeli dva kamarádi v roce 1992. Podnikatelům se vyplatilo investovat do prodejen v krizi. Majitelé... 1. 1. 2017 ▪ 3 min. čtení
Nenechal se zlomit prvotním neúspěchem a pod vlastní značkou dodává Martin Jakobsen sklo do nejluxusnějších hotelů světa Martin Jakobsen právě dokončil uměleckou školu, už během studií ale prodal tisíce ručně vyrobených produktů. Jeho skleněné designové výrobky... 22. 9. 2016 ▪ 4 min. čtení