Foto Marek Bartoš

Divoká chuť podzimu

Zvěřina patří mezi nejoblíbenější suroviny Jiřího Štifta. Recepty na zajíce i kance staví na chutích i postupech tradiční české kuchyně. Oběma...
14. 10. 2009 ▪ 5 min. čtení

Pečeme na slano

Cukráři nemají ve svých knihách zapsané jen sladké recepty. Dva ze sbírky těch klasických slaných ráda používá i šéfcukrářka Café Imperial...
7. 10. 2009 ▪ 5 min. čtení

Nejpodzimnější zelenina

Na kuchyňské lince restaurace Na kopci nás minulý týden čekal košík plný oranžových dýní. Šéfkuchař Titus Eliáš z jejich dužniny připravil...
30. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Óda na halibuta

„Je to krásné bílé maso, nejlepší platýzovitá ryba," říká o halibutovi šéfkuchař Jiří Štift. Filety z halibuta připravil hned na dva letní...
27. 8. 2009 ▪ 5 min. čtení

Do trouby s tvarohem

Dobrý tvaroh musí mít maličko nakyslou chuť a nesmí být řídký. Když je hodně tučný, hodí se do koláčů, naopak ten s menším obsahem tuku je...
20. 8. 2009 ▪ 5 min. čtení

Léto v lastuře

Slávky se Titus Eliáš učil dělat v zemi, kde jsou národním jídlem – v Belgii. Příprava podle jeho receptů je jednoduchá. Základem úspěchu je...
12. 8. 2009 ▪ 5 min. čtení

Meruňky do koláčů i knedlíčků

Díky svojí sladkokyselé chuti jsou meruňky skvělým základem pro dezerty všeho druhu. Z kousků meruněk se připravují různé variace koláčů, ať už...
22. 7. 2009 ▪ 5 min. čtení

Letní cukety

„Květy cukety přidávají Italové do lecčeho, třeba i na pizzu,“ říká šéfkuchař Titus Eliáš o zelenině, kterou považuje za jednu z...
15. 7. 2009 ▪ 5 min. čtení

Jahody k játrům

Jahody se dají dělat nejen na sladko, ale i na slano. Šéfkuchař Andrea Accordi to umí na oba způsoby.
13. 7. 2009 ▪ 5 min. čtení

Smrže z lesních cest

Hlavičky lahodných pórovitých hub je před přípravou nutné pořádně proprat, aby v nich nezůstal písek, radí Jiří Štift, šéfkuchař restaurace...
10. 6. 2009 ▪ 5 min. čtení

Chřest s hvězdičkou

Andrea Accordi, Titus Eliáš, Kateřina Fornůsková, Jiří Štift. Tři špičkoví šéfkuchaři a nejlepší cukrářka v zemi se budou čtenáře Hospodářských...
20. 5. 2009 ▪ 5 min. čtení