Jak být motivujícím manažerem v hotelu? Hotelového manažera neboli vedoucího pracovníka hotelu lze zjednodušeně charakterizovat jako osobu zodpovídající za chod ubytovacího zařízení.... 13. 12. 2012 ▪ 6 min. čtení
Multikulturní rozdíly návštěvníků III Asie je svou rozlohou největším kontinentem s více než 4 mld. obyvatel. Jedná se o nejlidnatější a nejhustěji osídlený světadíl. Žijí zde... 13. 12. 2012 ▪ 6 min. čtení
Slovensko pomalu stahuje náskok Po rozdělení ČSFR probíhal vývoj cestovního ruchu v obou zemích více nezávisle. I přes náskok České republiky ve většině ukazatelů cestovního... 14. 11. 2012 ▪ 6 min. čtení
Multikulturní rozdíly návštěvníků - II. V předchozím čísle jsme vás seznámili s arabskou kulturou a kuchyní. V aktuálním čísle se zaměříme na kulturu židovskou. Seznámíme vás s jejími... 14. 11. 2012 ▪ 6 min. čtení
Casual food, fine dinning, fusion cuisine. Co znamenají pojmy moderní gastronomie? Aktivcounter neboli Front Cooking je jednou z forem zážitkové gastronomie, při níž hosté mohou kuchaře sledovat po celou dobu přípravy jídla.... 25. 10. 2012 ▪ 4 min. čtení
Multikulturní rozdíly návštěvníků V dnešní době, kdy celý svět prostupuje globalizace, je o to více nutné nepřehlížet podstatné rozdíly mezi jednotlivými kulturami, jejich... 10. 10. 2012 ▪ 7 min. čtení
Slovník pojmů ve spa a wellness V minulém vydání jsme vás seznámili s první částí slovníku pojmů z oblasti spa a wellness. V tomto vydání přinášíme jeho druhou a poslední část.... 12. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení
Vliv sportovních akcí na cestovní ruch Rok 2012 je pro Evropský kontinent z hlediska sportovních akcí velmi významný. Vedle tradičních šampionátů, velkých cen a grandslamů do... 8. 8. 2012 ▪ 7 min. čtení
Nové pojmy z oblasti wellness Každé odvětví má své specifické názvosloví. I v oblasti hotelnictví, spa a wellness se používá odborná terminologie, která se vlivem nových... 8. 8. 2012 ▪ 3 min. čtení
Hygiena - kritérium kvality hotelu Čistota od recepce až po toalety je jedním z důležitých kritérií pro úspěšné ubytovací, ale i stravovací služby. Pod pojmem hygiena se rozumí... 8. 8. 2012 ▪ 3 min. čtení
Nepřehlížejte seniory Stárnutí obyvatel je ve vyspělých zemích významným demografickým trendem. Z pohledu politiků jde o "časovanou bombu", která přináší celou řadu... 18. 6. 2012 ▪ 7 min. čtení
Molekulární gastronomie Molekulární gastronomie není ve světě horkou novinkou, vznikla již v 80. letech ve Francii jako mezioborová nauka na rozhraní mezi... 10. 5. 2012 ▪ 2 min. čtení
Starejte se o svou virtuální image Internet a obrovský boom sociálních médií výrazně ovlivnily způsoby a možnosti podnikání napříč obory a zeměmi. Také u nás mnohé hotely a... 6. 4. 2012 ▪ 7 min. čtení
Význam svateb pro hotelové odvětví Počet uzavřených sňatků v České republice rok od roku klesá. Český statistický úřad zaznamenal v roce 2010 historické minimum, kdy manželství... 8. 3. 2012 ▪ 3 min. čtení
Hotely tlačí na vyšší produktivitu Tuzemské hotely a ostatní hromadná ubytovací zařízení propustily za poslední 4 roky v důsledku krize více jak 5,5 tisíce zaměstnanců. Podle... 8. 3. 2012 ▪ 3 min. čtení
Význam biopotravin Vše, co se týká bioproduktů, je v poslední době skloňováno snad ve všech pádech. Odkud bio pochází a jaký je jeho význam? Největší zastoupení... 8. 3. 2012 ▪ 2 min. čtení
Nové pojmy z oblasti food & beverage Aktivcounter neboli Front Cooking je jednou z forem zážitkové gastronomie, kdy je kuchyně součástí odbytového střediska a hosté tak mohou... 8. 3. 2012 ▪ 4 min. čtení
Sociální cestovní ruch Sociální cestovní ruch se v posledních letech stává fenoménem, který výrazně ovlivňuje globální vývoj turismu. Co si však pod tímto pojmem... 9. 2. 2012 ▪ 7 min. čtení
Couch surfing - hotelům neškodná síť Miliony lidí na celém světě využívají specializované komunikační sítě, které jim umožňují po čas cest bezplatně sdílet něčí domov. Pro tento... 15. 12. 2011 ▪ 4 min. čtení
Udržujte svůj tým v kondici Pohostinství a ubytování dlouhodobě čelí vysoké fluktuaci zaměstnanců. Podle společnosti Mag Consulting vynaloží průměrný hoteliér zhruba... 8. 12. 2011 ▪ 6 min. čtení