Karolina Kamberská

Farmářské trhy zatím žijí

Městské trhy ani s blížícím se koncem léta neztrácejí dech. Jenže co příští rok, až nebudou volby?
16. 9. 2010 ▪ 7 min. čtení

Paštikáři nové doby

Tradiční lahůdka zažívá návrat na výsluní. Také díky tomu, že je snadné připravit ji doma.
3. 6. 2010 ▪ 6 min. čtení

Vepřo, knedlo, mateřídouška

Pojídání čerstvých květů nemusí být jen výsadou panovníků v historických románech.
29. 4. 2010 ▪ 5 min. čtení

Pangasius, nebo kapr?

Obliba pangase v českém prostředí stoupá. Neměli bychom ale zapomínat ani na klasického kapra.
8. 4. 2010 ▪ 7 min. čtení

Sádlo je zase sexy

Vepřový tuk nemá zrovna dobrou pověst. Přesto je řada důvodů, proč jej vzít na milost.
18. 3. 2010 ▪ 6 min. čtení

Promyšlená terapie

Masopust je zimní antidepresivum. Slaví se v týdnu před Popeleční středou, jež letos připadá na 17. února.
11. 2. 2010 ▪ 6 min. čtení

Pochoutky spadlé z hrušně

Sladké hrušky jsou oblíbené samotné či jako náplň do koláčů. Existují i extravagantnější možnosti.
19. 11. 2009 ▪ 6 min. čtení

Pochoutky přímo ze stromu

Ovocné omáčky k masu jsou lahůdkou, kterou stojí za to znovu objevit.
29. 10. 2009 ▪ 6 min. čtení

Malé lesní poklady

Připravte si chutné, finančně nenáročné pokrmy plné vitaminů.
17. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení

Koktejly s čistou hlavou

Objednávkou nealkoholického míchaného pití většinu barmanů již dnes nepřekvapíte.
13. 8. 2009 ▪ 3 min. čtení

Hříšně sladký nepřítel

Samo slovo "cukr" vyvolává u řady lidí zlé svědomí. Přesto má - ve vhodné podobě - i své dobré stránky.
30. 7. 2009 ▪ 6 min. čtení

Kam nás honí mlsná

Hezké jarní počasí svádí k výletům, a ty nejlepší suvenýry jsou k jídlu.
7. 5. 2009 ▪ 6 min. čtení

Pochoutka z pravěku

V jarní přírodě můžete na louce najít i ingredience pro zdravou večeři.
24. 4. 2009 ▪ 6 min. čtení

Pohádka uprostřed Prahy

Wellness centra s vůní orientu. Prostor nejen pro uvolnění, ale třeba i pro neformální obchodní jednání.
22. 3. 2009 ▪ 6 min. čtení

Jarní očistná kúra

Postit se není totéž jako držet redukční dietu. Kdo to někdy vyzkoušel, ví, že jde také o očistu a otužování duše.
7. 3. 2009 ▪ 5 min. čtení

McDonald's naruby

Hnutí prosazující lokální tradice v kuchyni už má své příznivce i v tuzemsku.
21. 2. 2009 ▪ 7 min. čtení