Nikdo nevěřil, že jsem nemocná Trvalo dlouhých šest let, než jsem se dozvěděla svoji diagnózu. Bylo mi osmnáct let. Měla jsem dva týdny do maturity a lékaři mi řekli, že pokud... 16. 9. 2011 ▪ 5 min. čtení
Tlačenice o tlačenku Ruční výroba, tradiční šumavské postupy a výhradně čerstvé maso - to je základ vynikající chuti i úspěchu specialit uzenáře Michala Šnebergra z... 8. 1. 2010 ▪ 2 min. čtení
Perník od krále Perník patří neodmyslitelně k Pardubicím, ale pouze jeden jeho výrobce se může pyšnit královským titulem. Rodina Pavla Janoše střeží tajný... 18. 12. 2009 ▪ 3 min. čtení
Biokuřata z Podještědí V Lužických horách chovají kuřata, která svůj život tráví na loukách a pastvinách. Klece velkochovů nikdy neviděla. 11. 12. 2009 ▪ 3 min. čtení
Kousek Slovenska uprostřed Polabí Nedaleko Nymburka se vyrábí pravé slovenské sýry podle receptury slovenských bačů. A výrobu si může vyzkoušet každý. 4. 12. 2009 ▪ 2 min. čtení
Víte, jak dobře strávit Vánoce? Ke svátkům neodmyslitelně patří dobré jídlo a pití. I když si to neuvědomujeme, nadcházející sváteční období je často zatěžkávací zkouškou pro... 3. 12. 2009 ▪ 9 min. čtení
Sladké Vánoce pro diabetiky? Bez vánočního cukroví si svátky neumíme představit. Jak ale mají prožít Vánoce ti, kteří se musí cukru vyhýbat? Mohou si i oni pochutnat na... 3. 12. 2009 ▪ 4 min. čtení
Ručně dělané pralinky dělají v Litomyšli ve dvaceti variantách Jen ruční práce stojí za vyhlášenými pralinkami Jitky Kubešové z Litomyšle. V různých variantách jich vyrábí více než dvacet druhů. 27. 11. 2009 ▪ 2 min. čtení
Neobyčejně obyčejný chleba Tradice domácího pečení u Štefanů sahá až k prababičce, která pracovala jako kuchařka ve Vídni. Podle některých jejích receptů se v Lukové peče... 20. 11. 2009 ▪ 2 min. čtení
Stoleté víno Vinař Marek Špalek z jihomoravských Sedlešovic dělá víno stejnou technologií, jakou se vyrábělo přesně před stopětadvaceti lety. 6. 11. 2009 ▪ 2 min. čtení
Petr Frey: Marketing je jako sport. Všichni si myslí, že mu rozumí V současnosti zažívá marketing krizi a hledají se nové cesty, jak co nejefektivněji oslovit zákazníky. Specialistou na marketingové inovace je... 5. 11. 2009 ▪ 11 min. čtení
Staráte se o své klouby a kosti dobře? Mlčky nás nosí, díky nim se hýbeme. Dokud nás ale nebolí, vlastně o nich nevíme. Jakmile ale přijdou problémy a bolesti, uvědomujeme si každou... 5. 11. 2009 ▪ 12 min. čtení
Ubraňte se pneumokokům Pneumokoková onemocnění představují celosvětový problém. Odhaduje se, že na onemocnění způsobená bakterií S. pneumoniae zemře ve světě každý rok... 5. 11. 2009 ▪ 4 min. čtení
Podzimní infekce jsou tady Znáte to, ráno vstanete z postele a cítíte se nějak divně. Bolí vás hlava, máte zvýšenou teplotu a teče vám z nosu. Pravděpodobně vás potkalo... 8. 10. 2009 ▪ 4 min. čtení
Metabolický syndrom: Zabiják 21. století Obezitou, cukrovkou a oběhovými problémy současně trpí třetina obyvatel České republiky. Ve výskytu metabolického syndromu jsme na jednom z... 8. 10. 2009 ▪ 4 min. čtení
Nejvíce biopotravin kupují Češi v supermarketech Český trh s biopotravinami velmi rychle roste. Už několik let zažívají bioprodukty velký boom. V loňském roce podle agentury Greenmarketing... 17. 9. 2009 ▪ 5 min. čtení
Nebezpečná rakovina u žen Rakovina děložního čípku se týká každé ženy bez ohledu na její životní styl. Onemocnět mohou dospívající dívky i zralé ženy. Jedinou účinnou... 17. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení
Trénujte si paměť Máte občas pocit, že si nemůžete vzpomenout na to, co jste vlastně chtěli? Říkáte si, že na sklerózu je ve vašem věku trochu brzo? 17. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení
Brýle, čočky, nebo operace? Problémy se zrakem trápí stále víc lidí. Špatně vidí část dětí, dospělých i seniorů. Možná i vy patříte mezi ně. Víte, jak nejlépe své oční... 17. 9. 2009 ▪ 3 min. čtení
Jak se vyznat v přírodní kosmetice? Stále více spotřebitelů sahá po přírodní kosmetice v naději, že si kupuje něco lepšího a kvalitnějšího, než je běžně v nabídce. Ale označení... 17. 9. 2009 ▪ 4 min. čtení