#jídlove Lukáše Hejlíka Landek Park vůbec stojí za návštěvu, ale ať už se do hornického muzea v Ostravě vydáte nebo ne, zajděte si do Harendy. Málokterá hospoda sází... 18. 10. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Vršovická Vila 63 vás nadchne skvělým jídlem, kafem i posezením na zahradě Když na loňské léto otevírala Vila 63 svou překrásnou kavárenskou zahrádku, byla to událost pro spoustu foodies. Posezení pod stromy, zelené... 27. 9. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Jednou z neoriginálnějších gastronomických adres v Praze je restaurace s pekárnou U Kalendů. Ano, tahle hospoda, která vznikla na počátku... 21. 6. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Do Krkonoš na Hradečanku za turistikou, vínem i skvělou italskou kuchyní Legendární chatu Hradečanka z konce 18. století najdete v Krkonoších na Pomezních Boudách. Respektive ji tam najdete v úplně jiné podobě. Ale... 21. 5. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Tomáš Oujezdský lítal často do Států, měl ale choutky otevřít si něco v Praze. Netušil, že to bude Letná ani že to budou hot dogy, nebo dokonce... 12. 4. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Flek je jako celé Brno: hravý, drzý, odvážný a udržitelný Byl to skandál hned od prvního dne. Loni v Brně otevřel nový flek. Bistro Flek, za kterým stojí Vašek Adamík a soustřeďuje se na gyros. A ne... 28. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Moderní krkonošská gastronomie Už dva roky se v Trutnově na kruháči hned vedle pizzerie můžete zastavit v krkonošské restauraci, která reflektuje, jak sama tvrdí, vlivy 21.... 6. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Trochu drzá a provokativní, hodně však hravá, taková je jedna z posledních novinek Ambiente Restaurant – Marie B. Stojí za ní lidé z... 8. 12. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Zajděte do Vršovic, do super cool vietnamského bistra Mamam Meggie a Nugy se potkali ve fázi života, kdy oba tak trochu hledali jeho smysl. Našli sebe a rozhodli se zúročit svoje zkušenosti z gastra,... 6. 12. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Dost možná nejvýraznější otevíračka letošního roku byla Alma, která se narodila pod křídly Vojtěcha Václavíka a Petra Němce. Vojta se svou KRO... 13. 10. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Ve Vinařství Šílová oslavují krásy života skvělou gastronomií a vínem! Víno a jídlo se spolu vždy kamarádily, a když se tohle jejich přátelství odehrává v Mikulově, je to radost. Rodinné vinařství Šílová má... 25. 9. 2023 ▪ 2 min. čtení
Lokše s kaprem, tatarák na bramboráku i knedlo-pstruho-zelo. Jeďte ochutnat moderní českou kuchyni do Jeseníků Báječný šéfkuchař Jan Malý se po letech vrátil domů, do rodného Šumperka! Vařil v Rakousku, pak v karlínské Esce a na posledy rozbíhal olomoucké... 8. 9. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Lichtenštejnové postavili Hraniční zámeček opravdu jako hranici mezi Rakouskem a Moravou. Ale i proto, aby se tu kochali výhledem do krásných... 23. 6. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Z Čeladné se za poslední roky stal takový ostravský Špindl. Přesto je tu místo, kde se můžete opravdu na chvíli ztratit. Přímo v lese. A to... 19. 5. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Barvy a vůně Karibiku, Fidži, Thajska, Indie, Japonska, Číny a Koreje? To všechno v srdci Českého ráje, v Turnově? Fakt jo! Michal Pernica žil... 14. 4. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Martin Svatek je prostě sympaťák a srdcař. Do Tábora přišel z Pelhřimova a dostal tohle město Jana Žižky na mapu zájmu všech gastronautů. Dlouho... 10. 3. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Budějce se gastronomicky otřásly a vypadlo z nich strašně moc zajímavých konceptů. Jeden z nejvrcholnějších zážitků ve městě najdete ovšem v... 10. 2. 2023 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka. Café Hrnek láká na lívance a skořicové šneky a už má i bratříčka Honza a Kryštof spolu pracovali v La Bohème Café na pražských Vinohradech. Začínali jako baristé, po čase měli ale celou kavárnu na... 21. 12. 2022 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Tahle story je neuvěřitelně křupavá, stejně jako dobrá topinka. Darina Křivánková byla vždycky novinářka. Je jí koneckonců dodnes, i poté, co... 11. 11. 2022 ▪ 2 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka. Cucina je volbou pro ty nejnáročnější na poděbradské kolonádě Poděbrady jsou takovou českou lázeňskou popelkou. Překrásná kolonáda, která vede z impozantního vlakového nádraží až do města, je opravdu... 4. 11. 2022 ▪ 2 min. čtení