Jsou i jiné orienty Jsou i jiné orienty hn na víkend, 9. 3. 2001 Za jednu z nejzvláštnějších kuchyní jihovýchodní Asie je považována kuchyně laoská. Vychází z... 9. 3. 2001 ▪ 2 min. čtení
Malý pokus o tradiční pokrm Malý pokus o tradiční pokrm hn na víkend, 2. 3. 2001 Udělat si doma skutečnou japonskou hostinu může být dost náročné, protože velice záleží na... 2. 3. 2001 ▪ 3 min. čtení
Vyznejte se v jídelníčku Vyznejte se v jídelníčku hn na víkend, 2. 3. 2001 Tournedos - řezy ze svíčkové - 2 kusy po 100 g Filets mignon - medailónky ze špičky svíčkové,... 2. 3. 2001 ▪ 1 min. čtení
Dietní hrnec Dietní hrnec hn na víkend, 2. 3. 2001 Římský hrnec - hliněná neglazovaná nádoba - je vhodný k přípravě různých pokrmů z masa a zeleniny,... 2. 3. 2001 ▪ 1 min. čtení
Orientální chutě Orientální chutě hn na víkend, 23. 2. 2001 Čínské restaurace už u nás naštěstí nejsou zvláštností a vy, aniž vytáhnete paty z rodné země, můžete... 23. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Srdce chce čokoládu Srdce chce čokoládu hn na víkend, 23. 2. 2001 Jednou škodí, jindy prospívá, jednou prý vyvolává migrénu, jindy... Čokoláda zkrátka nemá život... 23. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Bylina podobná bodláku Bylina podobná bodláku hn na víkend, 16. 2. 2001 Artyčok je jednoznačně považován za zdravou zeleninu. Mnozí zastánci přírodního léčitelství o... 16. 2. 2001 ▪ 3 min. čtení
Dobře balené ovoce Dobře balené ovoce Z nějakých zvláštních důvodů se o banánech soudí, že nemají žádné vitamíny. Odborná literatura praví, že ve 100 gramech má... 16. 2. 2001 ▪ 1 min. čtení
Presso je eso Presso je eso hn na na víkend, 16. 2. 2001 Bez ranního kávového "cloumáka" by Italy život netěšil. Anketa, v níž odpovídalo 700 osob, dokládá,... 16. 2. 2001 ▪ 1 min. čtení
Tvíd, samet a barvy Pánská móda pro podzim a zimu aneb Co ukázal kolínský veletrh Tvíd, samet a barvy hn na na víkend, 16. 2. 2001 Mezinárodní veletrh pánské módy,... 16. 2. 2001 ▪ 3 min. čtení
Vaření s vínem Vaření s vínem hn na víkend, 9. 2. 2001 V příjemném prostředí Lvího dvora pokřtil náš kolega Libor Ševčík svoji čtvrtou knihu točící se kolem... 9. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Takové lehounké moučníky Takové lehounké moučníky hn na víkend, 9. 2. 2001 Život bez moučníků je možná zdravý, ale také poněkud smutný. Pod pojmem dezert však se nemusí... 9. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Okouzlení Angličané Okouzlení Angličané Češi ji znají bezmála půl století a mnozí už na ni docela zapomněli. S příchodem nového tisíciletí ji ale začínají objevovat... 2. 2. 2001 ▪ 3 min. čtení
Brandy po řecku Brandy po řecku hn na víkend, 2. 2. 2001 Kdo zavítá do země, kde leží kolébka evropské civilizace, setká se určitě dřív nebo později s řeckou... 2. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Omáčky pro různé příležitosti Omáčky pro různé příležitosti hn na víkend, 2. 2. 2001 Česká kuchyně není na omáčky zrovna chudá, patří vlastně k jejím základům. Ovšem něco... 2. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Různá prvenství : Různá prvenství : * První tenisový turnaj v Čechách se hrál v roce 1879 v zámeckém parku knížete Kinsého v Chocni * První krytý dvorec byl... 2. 2. 2001 ▪ 2 min. čtení
Co se jedlo v Olomouci Co se jedlo v Olomouci Olomoucký hotel Gemo si pozval kuchaře z restaurace Teatrino z pražského Arcotelu. Proč? Aby si vyzkoušeli, jak bude... 26. 1. 2001 ▪ 3 min. čtení
Uvařte si s paprikou Uvařte si s paprikou K nejznámějším cizokrajným "paprikovým" receptům jistě patří mexické chilli con carne. Dá se uvařit rychle "z pytlíku", ale... 19. 1. 2001 ▪ 3 min. čtení
Francouzi první nebyli Francouzi první nebyli Původ šampaňského nelze podle Italů hledat ve Francii, neboť už ve starověkém Římě byla známa plánovaná fermentace v... 5. 1. 2001 ▪ 3 min. čtení
Co jí Argentina? Co jí Argentina? hn na víkend, 5. 1. 2001 Svatosvaté hovězí ohrožují zdravotnické obavy a také měnící se stravovací návyky lidí. Jeho spotřeba... 5. 1. 2001 ▪ 2 min. čtení