U kuchaře z Nobu Sledování trendy restaurací má bezmála v popisu práce, ale sama toho navaří jen málo. Zato si Milena Žampová ráda zajede na degustaci třeba do... 30. 5. 2009 ▪ 3 min. čtení
Pivní anděl strážný Rád chodí po hospodách a pozoruje lidi, ale také se dobře vyzná v tom, jak funguje naše chuť a čím které jídlo zapít. Jako pivovarnický sládek... 30. 4. 2009 ▪ 4 min. čtení
Snídaně v non-stopu Hraje na kytaru, skvěle lyžuje a miluje jízdu na kole. Hovoří několika jazyky a k pojišťovnictví jej přivedl náhodný autostop v době, kdy byl... 26. 3. 2009 ▪ 4 min. čtení
V kuchyni čas netrávím Někdejší televizní moderátorka Božena Jirků téměř osmnáct let pracuje pro Nadaci Charty 77 a má obrovský podíl i na úspěchu nejznámějšího... 26. 2. 2009 ▪ 5 min. čtení
Kuchyně, kde vás nenechají zhubnout Podnikatel Ladislav Zajíc denně vypije litr mléka, vykouří krabičku "velmi lehkých" cigaret, podrobně přečte několikery noviny a miluje dobré... 30. 1. 2009 ▪ 5 min. čtení
Svědek zrodu nové kultury Jít s Francouzem na jídlo je pro našince vždy zážitek. Tím spíš, když je to Gilles Bérouard, rodák z Bordeaux, který přistál v Česku v roce 1993... 4. 12. 2008 ▪ 8 min. čtení
Česká kuchyně, jakou jinde nenajdete Ředitel filmové distribuce Bontonfilmu Aleš Danielis má nakažlivý smích, umí ocenit kvalitní whisky, nadšeně vaří spolu s manželkou, rád hraje... 13. 11. 2008 ▪ 6 min. čtení
Za korejským tajemstvím na Žižkov Tereza Vránková má dvě české vysoké školy, postgraduál z Francie a obdobu titulu MBA z Vídně, hovoří pěti světovými jazyky, má handicap 10,0... 23. 10. 2008 ▪ 5 min. čtení
Mám závislost na polévkách Jezdí tramvají, přes rameno instalatérskou koženou brašnu, jeho díla můžete vidět po celé republice. Jeho studenti jej milují, mimo jiné kvůli... 18. 9. 2008 ▪ 7 min. čtení
Na večeři s Martinou Navrátilovou Přes třicet let hraju rekreačně a rád tenis, ale nikdy jsem nechtěl, aby si se mnou nejúspěšnější tenistka všech dob Martina Navrátilová zahrála... 21. 8. 2008 ▪ 7 min. čtení
Odkaz dvou kuchyní Programová ředitelka České televize Kateřina Fričová se narodila do rodiny, kde se mísila česká kultura s francouzskou, pochopitelně včetně... 20. 6. 2008 ▪ 3 min. čtení
Bankéř se srdcem gurmeta Viceguvernér národní banky Miroslav Singer zkušeně hlídá nejen českou měnu, ale také svůj jídelníček. Jídlu a vínu skvěle rozumí. 22. 5. 2008 ▪ 7 min. čtení
Aristokrat gastronomie Potkal jsem Ivana Chadimu v roce 1990 při letní tenisové čtyřhře v Mariánských Lázních, kde byl jedním ze dvou takzvaných expatů a já jeden ze... 24. 4. 2008 ▪ 7 min. čtení
A co právníci, mají kde jíst? Jíst, pít a vůbec být s Ladislavem Vostárkem je vždy výjimečný zážitek. Je to vášnivý, lehce arogantní labužník, skutečný gurmet. Skvěle... 24. 3. 2008 ▪ 8 min. čtení
Co je na talíři, musí se sníst Když jsem se před dvaceti lety poprvé setkal s hrabětem Františkem Kinským, bylo pozdní letní odpoledne. On stál na peronu smíchovského nádraží,... 7. 2. 2008 ▪ 7 min. čtení
U nás musely být vždy teplé talíře Mecenáška a sběratelka umění Meda Mládková stoluje stylově. I doma se s manželem k večeři scházeli ve společenském oblečení. S Pavlem Maurerem... 6. 12. 2007 ▪ 7 min. čtení
Nevařím, ale ochutnávám Nevařím, neumím, nebaví, odpoví šéf televize Nova Petr Dvořák, když se ho ptáte na jídlo. Na druhou stranu však má rád kvalitní víno a je... 15. 11. 2007 ▪ 7 min. čtení
Mám ráda dlouhé vaření Na paní Taťáně le Moigne, manažerce českého Googlu, mě zaujaly hned při prvním setkání tři věci: prapodivně exotické jméno u člověka, který je... 25. 10. 2007 ▪ 7 min. čtení
Lesk a bída české kuchyně Pokud někdy zavítáte do nejvzdálenějších koutů naší planety či do exotických zemí, jistě budete chtít ochutnat i tamní speciality. Ty najdete... 24. 5. 2007 ▪ 8 min. čtení