Óda na pajzly Samotné dobré pivo a dobré jídlo ještě dobrou hospodu neudělají. 7. 9. 2010 ▪ 22 min. čtení
Kuchař zabiják Na sumerských deskách je to prostřední ze sedmi hříchů: obžerství. Mějte to na paměti, až budete vstupovat do brněnské pivnice Pegas. Zdejší... 24. 6. 2009 ▪ 2 min. čtení
Kudrliny v přímém světě I to nejlepší se po čase přejí a je jedno, jestli to je na talíři nebo to stojí na pozemcích u řeky. Přímé linie Baťova konstruktivistického... 6. 5. 2009 ▪ 2 min. čtení
Divočina na zdi i na talíři Z lesů Železných hor táhne sychravý vzduch ještě v časech, kdy dole v Polabí už jaro ustřihává slečnám sukně vysoko nad koleny. A tak velký krb... 25. 3. 2009 ▪ 2 min. čtení
Zapadlé stopy na mistrovském Liberecku Až půjdete do sklepa pro zimní sportovní výbavu, zkuste si zavázat oči. A vybírejte naslepo. Nechte rozhodnout osud. Bude to los, který určí cíl... 18. 2. 2009 ▪ 12 min. čtení
Obraz právě domalovaný Říkejme těm místům třeba krajina začátků. Rodí se zde totiž třeba začátky našich dnů, rituály každodenního vstávání. Plátek chleba do toustovače... 31. 12. 2008 ▪ 10 min. čtení