Malé kousky kuřecích prsíček bez kůže naklepeme a osolíme. Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme, přisolíme a přidáme trochu solamylu, aby vzniklo řídké těstíčko. Vložíme do něj připravené plátky kuřecího masa. Dále potřebujeme poloviční množství tenkých plátků anglické slaniny. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky silné 1 cm a obalíme je v kari koření. Na pánvi dostatečně rozehřejeme olej a postupně všechny přísady opékáme. Hotové nasuneme na špízy a hned podáváme.
Jestli experimentálně dáte kari i do těstíčka (já to zkusil!), bude to už "indické" jídlo, i když si myslím, že by ho žádný Ind nepoznal. I tak mi tenhle špíz připomíná asi pět různých jídel čtyř národů - a co je nejhorší - vůbec nevím, jak jsem k němu přišel! A vadí to? Nevadí. Přísahám, že je to pochoutka, jakou hned tak na jazyku mít nebudete.

Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist



