Malé kousky kuřecích prsíček bez kůže naklepeme a osolíme. Do misky rozklepneme vejce, rozšleháme, přisolíme a přidáme trochu solamylu, aby vzniklo řídké těstíčko. Vložíme do něj připravené plátky kuřecího masa. Dále potřebujeme poloviční množství tenkých plátků anglické slaniny. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na plátky silné 1 cm a obalíme je v kari koření. Na pánvi dostatečně rozehřejeme olej a postupně všechny přísady opékáme. Hotové nasuneme na špízy a hned podáváme.

Jestli experimentálně dáte kari i do těstíčka (já to zkusil!), bude to už "indické" jídlo, i když si myslím, že by ho žádný Ind nepoznal. I tak mi tenhle špíz připomíná asi pět různých jídel čtyř národů - a co je nejhorší - vůbec nevím, jak jsem k němu přišel! A vadí to? Nevadí. Přísahám, že je to pochoutka, jakou hned tak na jazyku mít nebudete.

petr_novotny_podpisova__mensi.jpg

www.petr-novotny.cz

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist