Asi 1 cm silné plátky bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poté je dáme na pekáč, pokmínujeme, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Plátky pak dáme na topinky, jemně potřené hořčicí, posypeme strouhaným křenem a ozdobíme kapií. Než se dáme do jídla, zabezpečíme si dostatek lahví piva.
Tohle jsem teď udělal jako svačinku svým přátelům v Hamburku. Vtip téhle miniatury není pochopitelně v opečeném špeku, ale v nápadu s topinkou a křenem. Vladimír, můj stálý přispěvovatel, tímhle experimentem prošlapal zase jednu objevitelskou stezku v houštině gurmánských nástrah. Tohle mu vyšlo nádherně. Mí němečtí přátelé, kteří nesnášejí česnek a nebyli do té doby nikdy k ukecání, tohle už nedokázali odmítnout - naučil jsem se navíc hodně německých obdivných výkřiků.

www.petr-novotny.cz
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist



