Řízek naklepeme tak, aby byl co největší. Osolíme ho a okořeníme. Namleté telecí maso smícháme s uvařenou rýží a upraženou cibulí. Přidáme vejce a vše zavineme jako roládu a svážeme nití. Rolády dáme na pekáč a podlijeme je trochu vodou a upečeme. Při pečení přiléváme vodu, zaprašujeme výpek moukou a v průběhu pečení přidáme smetanu. Podáváme s bramborovou kaší.
V první chvíli mi název připadal poněkud nadnesený, ovšem jen do té chvíle, než jsem si to vyzkoušel. Zdálo se mi o téhle nádherné roládě několik nocí po sobě, takže opravdu to byla snová pečeně. Ve chvíli, kdy píšu tyhle řádky, má paní chystá mlýnek - bude v něm zpracovávat telecí maso, abychom měli hezké sny...
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist