Doma naloženou červenou řepu (u nás možno taky koupit!) smícháme s ořechy, česnekem a jogurtem a necháme rozležet aspoň 2 hodiny. Výborný předkrm s rohlíkem nebo příloha k masu.

Já v Rusku byl několikrát, ale tohle jsem tam nikdy nejedl. Pamatuju si ovšem, jak mě jedna rodina pravidelně hostila příšernou věcí, které bůhvíproč říkala "kompót". Byla to naložená obrovská rajčata v něčem velmi kyselém. Mám od té doby mírnou nedůvěru v zeleninu, nakládanou po ruském způsobu. Ovšem tahle řepa je dokonalý výtvor gurmánské fantazie - a taky potvrzením přísloví, že v jednoduchosti je síla.

Jedna Hanačka z Přerova, jménem Jaromíra, se tohle jídlo naučila od ruského geologa. Já znám kupodivu hodně lidí (sám jsem k nim kdysi patřil), kteří nemají rádi červenou řepu. Těm mohu jenom doporučit: Tady u toho receptu začněte se svou vlastní převýchovou!

Petr_Novotny_2.jpg

www.petr-novotny.cz





Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist