Doma naloženou červenou řepu (u nás možno taky koupit!) smícháme s ořechy, česnekem a jogurtem a necháme rozležet aspoň 2 hodiny. Výborný předkrm s rohlíkem nebo příloha k masu.
Já v Rusku byl několikrát, ale tohle jsem tam nikdy nejedl. Pamatuju si ovšem, jak mě jedna rodina pravidelně hostila příšernou věcí, které bůhvíproč říkala "kompót". Byla to naložená obrovská rajčata v něčem velmi kyselém. Mám od té doby mírnou nedůvěru v zeleninu, nakládanou po ruském způsobu. Ovšem tahle řepa je dokonalý výtvor gurmánské fantazie - a taky potvrzením přísloví, že v jednoduchosti je síla.
Jedna Hanačka z Přerova, jménem Jaromíra, se tohle jídlo naučila od ruského geologa. Já znám kupodivu hodně lidí (sám jsem k nim kdysi patřil), kteří nemají rádi červenou řepu. Těm mohu jenom doporučit: Tady u toho receptu začněte se svou vlastní převýchovou!
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist