Zhruba 50 minut dusíme samostatně kysané zelí, které poté scedíme, a zvlášť uvaříme do měkka rýži. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji a vsypeme vepřové maso nakrájené na nudličky. Po uzavření masa přidáme koření, česnek utřený se solí a pokud možno bez podlévání udusíme do měkka. Na dno vymaštěného pekáče pak dáme polovinu zelí, zalijeme šlehačkou či smetanou a dáme na 30-40 minut do trouby zapéci. Směs masa s rýží lze ještě vylepšit paprikovou klobásou, nakrájenou na plátky a vejci natvrdo.
Láďa Straka, kapelník hradecké Lokálky, je velmi vtipný člověk a dobrý kuchař. Nepodceňujte tento zdánlivě jednoduchý recept! Musíte se soustředit, nebo si to zelíčko zkazíte jako já, protože jsem myslel na několik věci současně a to se v kuchyni nesmí. Když se vám to povede, jistě oceníte stabilně kvalitní přínos kamarádky šlehačky a hlavně kolegyně klobásky, která vůbec v původním receptu nebyla. Ale dejte ji tam!
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist