Zhruba 50 minut dusíme samostatně kysané zelí, které poté scedíme, a zvlášť uvaříme do měkka rýži. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji a vsypeme vepřové maso nakrájené na nudličky. Po uzavření masa přidáme koření, česnek utřený se solí a pokud možno bez podlévání udusíme do měkka. Na dno vymaštěného pekáče pak dáme polovinu zelí, zalijeme šlehačkou či smetanou a dáme na 30-40 minut do trouby zapéci. Směs masa s rýží lze ještě vylepšit paprikovou klobásou, nakrájenou na plátky a vejci natvrdo.

Láďa Straka, kapelník hradecké Lokálky, je velmi vtipný člověk a dobrý kuchař. Nepodceňujte tento zdánlivě jednoduchý recept! Musíte se soustředit, nebo si to zelíčko zkazíte jako já, protože jsem myslel na několik věci současně a to se v kuchyni nesmí. Když se vám to povede, jistě oceníte stabilně kvalitní přínos kamarádky šlehačky a hlavně kolegyně klobásky, která vůbec v původním receptu nebyla. Ale dejte ji tam!

petr_novotny.jpg

www.petr-novotny.cz





Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist