Povidla rozmícháme v litru studené vody. Povaříme, zahustíme zásmažkou (z másla a hladké mouky) a vaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr (podle chuti), ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rum (taky podle chuti!) a sušené švestky.
Podáváme k uzenému masu, jako příloha jsou skvělé bramborové špalíčky.

Zaměstnanci hasičské školy v Bílých Poličanech vydali (jako vzpomínku na veselé představení) minikuchařku jenom pro paní Bohdalovou a pány Labudu, Náhlovského a Novotného. Byl to dojemný dárek. A navíc ten obsah! Přispěl ředitel, kuchařka, garážmistr, sekretářka... a každý s opravdu originálním jídlem. Tahle božská omáčka je z kuchyně uklízečky Ivany.

Petr_Novotny_2.jpg


 

www.petr-novotny.cz



Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist