Povidla rozmícháme v litru studené vody. Povaříme, zahustíme zásmažkou (z másla a hladké mouky) a vaříme asi 15 minut. Přidáme mletou skořici a cukr (podle chuti), ještě chvíli povaříme a nakonec přidáme rum (taky podle chuti!) a sušené švestky.
Podáváme k uzenému masu, jako příloha jsou skvělé bramborové špalíčky.
Zaměstnanci hasičské školy v Bílých Poličanech vydali (jako vzpomínku na veselé představení) minikuchařku jenom pro paní Bohdalovou a pány Labudu, Náhlovského a Novotného. Byl to dojemný dárek. A navíc ten obsah! Přispěl ředitel, kuchařka, garážmistr, sekretářka... a každý s opravdu originálním jídlem. Tahle božská omáčka je z kuchyně uklízečky Ivany.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist