Fazole přes noc namočíme, poté přidáme 2-4 celé syrové brambory a uzené maso. Nesmí se osolit! Vaří se v té samé vodě, až fazole změknou (v papiňáku 45 minut, v obyčejném hrnci asi 2 hodiny). Potom se maso nakrájí na kousky, nebo obere z kosti a vrátí se zpátky.

Na pánvičce se osmaží kostičky slaniny, přidá se trochu kmínu, na kostičky nakrájená slanina, cibule a utřený česnek. Potom přidáme oregano a kečup. Stačí jedna lžíce. Když je vše hotové, zamícháme to do fazolí, chvilku povaříme dohromady a teprve teď osolíme.

Název je pomalu delší, než celý recept, ale tohle je ohromná pochoutka. Připomíná mi to jedno úžasné brazilské jídlo, které neumím ani vyslovit, natož uvařit. Jana z Prahy (díky za příspěvek do mé sbírky!) zdůrazňuje, že v tomto případě se jedná o hamku kubánskou. Já dodávám, že nejchutnější je to až druhý den! A velmi tuhle kombinaci chválím a volám: Tohle by měl Fidel vyvážet, ne revoluci!

petr_novotny.jpg

 

 

 

www.petr-novotny.cz


 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist