Fazole přes noc namočíme, poté přidáme 2-4 celé syrové brambory a uzené maso. Nesmí se osolit! Vaří se v té samé vodě, až fazole změknou (v papiňáku 45 minut, v obyčejném hrnci asi 2 hodiny). Potom se maso nakrájí na kousky, nebo obere z kosti a vrátí se zpátky.
Na pánvičce se osmaží kostičky slaniny, přidá se trochu kmínu, na kostičky nakrájená slanina, cibule a utřený česnek. Potom přidáme oregano a kečup. Stačí jedna lžíce. Když je vše hotové, zamícháme to do fazolí, chvilku povaříme dohromady a teprve teď osolíme.
Název je pomalu delší, než celý recept, ale tohle je ohromná pochoutka. Připomíná mi to jedno úžasné brazilské jídlo, které neumím ani vyslovit, natož uvařit. Jana z Prahy (díky za příspěvek do mé sbírky!) zdůrazňuje, že v tomto případě se jedná o hamku kubánskou. Já dodávám, že nejchutnější je to až druhý den! A velmi tuhle kombinaci chválím a volám: Tohle by měl Fidel vyvážet, ne revoluci!
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist