Vykostěná filátka ze pstruha osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v mouce a zprudka opečeme se všech stran na oleji, který potom slijeme a pstruhy dopečeme na másle. Krátce podusíme v pomerančové šťávě se šlehačkou a vínem. Hotové porce ozdobíme mandlemi, zelenou petrželkou a citronem. Podáváme s vařenými brambory.

Měl bych v téhle rubrice složit hold taky panu Vašákovi z Litoměřic. Je to úžasný kuchař, autor mnoha kuchařských knih a sběratel všeho, co má něco s jídlem společného - citátů o jídle, gastronomických kuriozit, vtipů... Co já se z něho už nakradl! A nikdy jsem se mu nijak neodměnil. Jakmile jsem potřeboval dobrý vtip o jídle do rádia, gastronomický bonmot pro televizi, historický odskok pro časopis... hned hop do Vašáka.

Tenhle jeho recept je jedna z nejúžasnějších úprav pstruha, s jakou jsem se kdy potkal. Fantastické jídlo, dávám pět hvězdiček.

Petr_Novotny_2.jpg

www.petr-novotny.cz


 

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist