Vykostěná filátka ze pstruha osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v mouce a zprudka opečeme se všech stran na oleji, který potom slijeme a pstruhy dopečeme na másle. Krátce podusíme v pomerančové šťávě se šlehačkou a vínem. Hotové porce ozdobíme mandlemi, zelenou petrželkou a citronem. Podáváme s vařenými brambory.
Měl bych v téhle rubrice složit hold taky panu Vašákovi z Litoměřic. Je to úžasný kuchař, autor mnoha kuchařských knih a sběratel všeho, co má něco s jídlem společného - citátů o jídle, gastronomických kuriozit, vtipů... Co já se z něho už nakradl! A nikdy jsem se mu nijak neodměnil. Jakmile jsem potřeboval dobrý vtip o jídle do rádia, gastronomický bonmot pro televizi, historický odskok pro časopis... hned hop do Vašáka.
Tenhle jeho recept je jedna z nejúžasnějších úprav pstruha, s jakou jsem se kdy potkal. Fantastické jídlo, dávám pět hvězdiček.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist