Rybí filé posolíme, posypeme kmínem a sladkou paprikou. Varnou mísu, vymazanou tukem, jemně vyložíme okapaným kysaným zelím smíchaným s malým množstvím malinového nebo rybízového džemu. Na směs položíme filé a dusíme, až zelí i ryba pustí šťávu. Pečeme v rozehřáté troubě.
Už jste si jistě za ten půlrok zvykli, že ani jeden recept z mé sbírky není úplně normální. Někdy i pouhá četba vyžaduje určitou otrlost a odvahu. Nebojte se! Odměna bude sladká - u tohoto receptu to platí doslova.
Vzhůru do velkého dobrodružství! Do chvíle, kdy mi anonymně poštou přišel tenhle recept, jsem ještě nikdy v životě nespojil zelí s marmeládou, ale tady jsem tušil okamžitě sladkou odměnu. Chce to osobní statečnost a budete se divit, co tahle kombinace s tou rybičkou udělá!
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist