pro 2 osoby, příprava 25 minut, 195 kcal
1 balíček Findus Wok Thai
300 g hovězí svíčkové
1 sáček rýže
5 stroužků česneku
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce medu
1 kedlubna
½ hlávky čínského zelí
2 lžičky protlaku
3 lžíce oleje
zázvor, sůl, pepř
Hovězí svíčkovou (nebo roštěnku) opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Ty pak v misce smícháme s worcestrem, solí, pepřem a necháme odležet, nejlépe přes noc, aby bylo maso křehké. Kedlubnu oloupeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání jej opékáme po dobu přibližně 4 minut. Potom přidáme protlak, který společně s masem orestujeme, dále kedlubnu, zázvor nakrájený na tenké plátky a zmraženou zeleninovou směs Findus Wok Thai. Za stálého míchání zprudka opékáme zhruba 3 minuty. Poté přidáme čínské zelí nakrájené na kostky, sójovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a vmícháme jeden sáček vařené rýže. Místo rýže je možné použít čínské nudle nebo těstovinovou rýži.
Tip: Abychom zvýraznili výslednou chuť pokrmu, můžeme pokrm nakonec ještě posypat opraženými semínky sezamu.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist