pro 2 osoby, příprava 20 minut, 195 kcal

cajun.jpg1 balíček Findus Wok Chinese
2 kuřecí prsa s kůží
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
½ lžíce sečuánského pepře
2 lžíce bílého vína
2 lžíce červeného vína
2 lžíce solamylu
1 cuketa
1/8 bílého zelí
čerstvý zázvor
česnek

Omytá a osušená kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou si připravíme z cukru, sójové omáčky, česneku, bílého a červeného vína a najemno nastrouhaného zázvoru. Maso necháme marinovat 2 hodiny, nejlépe přes noc. Bílé zelí nakrájíme na malé kostičky, spaříme asi 2 minuty ve vařící vodě, slijeme a odložíme na talíř. Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na stejné kostky jako zelí. V rozpálené pánvi nejdříve opékáme prsa z obou stran po dobu 5-8 minut, vyjmeme a na nahřátém talíři odložíme stranou. V pánvi zprudka opečeme cuketu, přidáme zmrazenou zeleninovou směs Findus Wok Chinese, zelí a za stálého míchání prohřejeme 3 minuty. Vše zalijeme zbylou marinádou, ve které jsme rozmíchali solamyl. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Tip: Místo prsou lze použít kuřecí křidélka a navíc můžeme do směsi přidat oříšky.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist