pro 2 osoby, příprava 20 minut, 195 kcal

cajun.jpg1 balíček Findus Wok Chinese
2 kuřecí prsa s kůží
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
½ lžíce sečuánského pepře
2 lžíce bílého vína
2 lžíce červeného vína
2 lžíce solamylu
1 cuketa
1/8 bílého zelí
čerstvý zázvor
česnek

Omytá a osušená kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou si připravíme z cukru, sójové omáčky, česneku, bílého a červeného vína a najemno nastrouhaného zázvoru. Maso necháme marinovat 2 hodiny, nejlépe přes noc. Bílé zelí nakrájíme na malé kostičky, spaříme asi 2 minuty ve vařící vodě, slijeme a odložíme na talíř. Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na stejné kostky jako zelí. V rozpálené pánvi nejdříve opékáme prsa z obou stran po dobu 5-8 minut, vyjmeme a na nahřátém talíři odložíme stranou. V pánvi zprudka opečeme cuketu, přidáme zmrazenou zeleninovou směs Findus Wok Chinese, zelí a za stálého míchání prohřejeme 3 minuty. Vše zalijeme zbylou marinádou, ve které jsme rozmíchali solamyl. Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Tip: Místo prsou lze použít kuřecí křidélka a navíc můžeme do směsi přidat oříšky.