Z výhry se radovala jídelna základní školy Na Výsluní z Uherského Brodu se svým filé zapečeným se zeleninou. Porazila tak devět dalších finalistů. Celorepublikové klání organizuje Společnost pro výživu spolu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, smyslem je spravit pověst pokrmům ze školních jídelen a předcházet dětské obezitě. Jídelny musely do soutěže připravit kompletní menu obsahující buď ryby nebo luštěniny, cena za chod přitom nesměla překročit 27,50 korun. Kuchaři známí z pořadu České televize, Filip Sajler a Ondřej Slanina, iHNedu tvrdili, že pokrmy některých školních jídelen by se mohly podávat i v lepších restauracích. Podle nich se v současnosti vaří ve školních jídelnách nadstandardně.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení