Jejich čokoládové speciality čerpají svoji chuť i z umění mistrů první republiky. "Ti tehdy byli v Evropě špičkou a nám se podařilo se od nich ještě učit," říká František Hlava, majitel čokoládovny Kamila Chocolates. Malá továrna ukrytá ve Výskytné nad Jihlavou je rodinnou firmou. Třeba syn majitele a zakladatele je autorem velké části receptur na výrobu čokoládových bonbónů. "Naše postupy jsou tajné," vysvětluje ve videu přímo z výroby čokolády František Hlava. Od začátku se zaměřil na kvalitu. Inspiroval se v Belgii i uměním specialisty-dezertáře s prvorepublikovou zkušeností inženýra Bělíka. Firma uspěla v soutěži Vodafone Firma roku 2010 v kraji Vysočina.
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení