Mléko obsahuje téměř všechny živiny, které potřebujeme k životu. Ale také jednu látku, která dělá řadě lidí problémy: mléčný cukr, zvaný laktóza.

Odhady říkají, že v naší populaci se tento problém vyskytuje přibližně u každého desátého člověka. Z medicínského hlediska hovoříme o laktózové intoleranci. Tato nestravitelnost laktózy je známa na celém světě. "V současnosti se uvádí, že v naší společnosti trpí přibližně 10-15 % lidí intolerancí laktózy. To znamená, že není schopno metabolizovat laktózu. Jedná se opravdu o odhad, neboť lidé mnohdy ani netuší, že možné příznaky, jako jsou střevní plynatost, křeče, průjmy, nadýmání atp. mohou být způsobené touto intolerancí," říká Věra Rabušicová, obchodní a marketingová manažerka společnosti Meggle, která na český trh distribuuje bezlaktózové mléko do sítí prodejen Globus, Kaufland, Makro a do některých prodejen Jednota (COOP).

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se