Švýcarsko ohromuje své návštěvníky rozmanitou, netknutou přírodou a bohatstvím svých tradic. K nim patří i umění ruční výroby sýrů, které je možné vysledovat až do římských časů. Tak jak jsou rozdílné jednotlivé regiony, tak rozlišné jsou i jednotlivé druhy sýrů.
Kvalita místo kvantity
Některé známé sýry jako Emmentaler AOC, Appenzeller nebo Le Gruye`re AOC si našly už své pevné místo na pultech nebo v regálech se sýry. Nyní se ale chceme věnovat méně známým specialitám. V maloobchodě na ně můžeme nejčastěji narazit při speciálních příležitostech (například švýcarské týdny) nebo při významných svátcích, jako jsou Vánoce, kdy bývají rovněž krátkodobě zalistovány. Oproti tomu ve specializovaných obchodech se sýry nebo v potravinách, které se zaměřují na lahůdky a speciality, si i sýrové speciality vybojovaly svou pozici.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.



