Ještě před pár lety prakticky neznámý, dnes má své pevné místo v kuchyni profi i hobby kuchařů: arganový olej, již po staletí pevná součást marockého způsobu života a stravování. Ve své domovině je považován za elixír života, který zachovává zdraví a udržuje krásu. U nás si arganový olej považujeme zejména díky jemné oříškové vůni. Vhodný je především pro studenou kuchyni, například pro dochucení salátů, sulců a terin, ale také do marinád. Tento olej není výjimečný jenom svou chutí, ale také svým původem a způsobem výroby.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se