Kvalita potravin je téma, které je již delší dobu v centru zájmu nejen médií, ale i výrobců a samozřejmě spotřebitelů. Prvotní pozornost vyvolaly především zahraniční potravinářské skandály, které se začaly intenzivně objevovat od konce roku 2010 a vyvrcholily letos dosud největším skandálem, a to polskými potravinářskými aférami. Na základě těchto afér zintenzivnily kontrolu zejména dovozových výrobků také dozorové orgány jako Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) a Státní veterinární správa (SVS ČR).

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se