Co by byl párek bez hořčice? Nebo takové uzené koleno? Odpověď je jasná - zcela určitě ne kompletní. Hořčice je pevnou součástí naší kuchyně. Ať už sólo (například k masu či uzeninám) nebo jako přísada dodávající potřebnou chuť (jako například u doma vyráběné majonézy nebo bramborového salátu). Naše spotřeba se odhaduje asi na 2,2 kg na osobu za rok. Například na sousedním Slovensku je spotřeba odhadována na 1,7 kg na osobu za rok z důvodu rozdílných jídelních zvyklostí (větší používání kečupů a výrobků z paprik).

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se