Jeden olej pro všechny situace - to už je dávno minulostí. Dlouhou dobu je již známo, že používání různých olejů nebo jejich kombinace přináší vedle kulinářských zážitků také výhody, co se týká dopadu na zdraví. Následující text představuje speciální jedlé oleje a upozorňuje, na co je při jejich používání a skladování potřeba dávat pozor.

Rostlinné oleje jsou získávány z olej obsahujících částí rostlin - zejména z ořechů, semen, jader, klíčků a plodů. Pokud nese olej název "rostlinný", skládá se ze suroviny tohoto původu alespoň z 97 %. Tato základní surovina také předurčuje hlavní chuť oleje. Vedle toho ovlivňuje chuť a konzistenci způsob výroby oleje.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se