Trendy poslední doby, tíhnoucí k rychlé a zdravé kuchyni, ale také rostoucí obliba exotické kuchyně, stojí za stále rostoucí poptávkou po rýži a rýžových specialitách. K tomu navíc přistupuje fakt, že patří mezi všeobecně dobře stravitelné základní potraviny. Zrnka rýže jsou již od přírody mj. bezlepková a bez laktózy. Rýži umí naše tělo velmi dobře strávit, obsahuje totiž především škroby (60-80 %), poměrně málo bílkovin, skoro žádný tuk, a je hypoalergenní. Loupaná je vhodnou součástí diet, druhy se slupkou jsou zdrojem nejen škrobů, ale i nerozpustné vlákniny a vitaminů skupiny B a E a některých minerálních látek.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se