Moje specialita Sacher dort: Jak připravit proslulou vídeňskou specialitu Proslulý vídeňský dort vznikl díky 16letému cukrářskému učni Franzi Sacherovi. Přesnou recepturu hotel Sacher už přes 180 let tají. 16. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Připravte si scones, britské koláčky k odpolednímu čaji Malé koláčky s jahodovou marmeládou a cornwallskou smetanou se v Británii tradičně podávají k odpolednímu čaji. 21. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Focaccia. Pečivo, které Italové jedí namočené v prvním ranním cappuccinu Jednoduché italské pečivo se vyrábí z těsta podobného pizze. Pro minimum použitých ingrediencí se mu přezdívá také chléb chudých. 9. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Jak připravit skvělé ratatouille, zeleninové ragú z Francie Lehké jídlo pocházející z francouzské Nice. Orestovaná letní zelenina voní bylinkami z Provence. 21. 9. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Jak připravit dobrý burger? V denním menu improvizujeme se sezonními surovinami, říká majitel Peter’s Burger Pubu Ačkoliv si mnozí myslí, že vznikl v USA, původ má zřejmě v Německu. Na jeho názvu a dnešní podobě ovšem mají Američané podíl zcela zásadní. 19. 12. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita V barvách italské vlajky: Jak připravit skvělé caprese Lehký letní pokrm vznikl v Kampánii. Jeho základní suroviny - rajčata, bazalka a mozzarella - značí barvy italské vlajky. 30. 8. 2017 ▪ 2 min. čtení
ego! Pokrm španělských pastevců: Gazpacho je jednoduchá pochoutka, která v létě osvěží Někteří tvrdí, že existuje 6 milionů verzí španělské zeleninové polévky. Údajně ji vymysleli chudí obyvatelé Andalusie. Její název údajně... 4. 8. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Jak připravit "opálený krém" Creme brulee? Potřebujete čtyři ingredience, radí šéfkuchař Podle názvu bychom ho označili za francouzskou klasiku. Za jeho tvůrce se ale považují hned tři země. 26. 7. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Tiramisu: Toskánský dezert se smetanovým sýrem a kávovými piškoty Tento dezert se podával už v nevěstincích za časů Benátské republiky. Vždyť v překladu znamená "pozvedni mě" nebo "rozvesel mě". 7. 6. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Stoprocentně čerstvý tatarský biftek: Namletí masa a servírování porce dělí půl minuty Pochoutka ze syrového masa se připravuje na nesčetně způsobů. Opravdu ale pochází od tatarských nájezdníků? 28. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Pravý vídeňský řízek je chráněný zákonem: Musí být z telecího "na motýlka" Ten pravý vídeňský se připravuje z telecího masa a vznikl tak trochu z nedostatku. Na rakouském císařském dvoře totiž neměli parmazán. 19. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Jak na nadýchané vafle? Tajemství se skrývá ve vajíčku Nejznámější jsou bruselské a lutyšské. Servírují se s cukrem, džemem, banány a čokoládou... A nejlepší jsou ještě teplé - voňavé a křupavé. 5. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Moje specialita Dýně nasladko i naslano: Krémová polévka je ideální pro jarní počasí Ať už je uvařena z dýně máslové, z tykve hokkaido nebo z blue balletu, tahle polévka nezklame. Může být i elegantní tečkou za mrazivými dny. 5. 4. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Rychlé občerstvení zdravěji: Vyzkoušejte měkkou vietnamskou bagetu bánh mi se zeleninou a bylinami Máte pár minut na oběd a chcete něco relativně zdravého? Zaskočte si na tuto specialitu do některého z vietnamských bister. 5. 2. 2017 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Pesto. Jak se připravuje pravá italská bazalková pochoutka? Je jen jedno pesto. Bazalkové, pochází z Janova a připravuje se v hmoždíři. A nejen Italové se po něm mohou utlouct. 18. 1. 2017 ▪ 3 min. čtení
ego! Francouzský toust. Zkuste specialitu se slaninou a avokádem Vypadá zajímavě, chutná lahodně. A příprava zabere jen několik minut. Řeč je o francouzském toustu, který ale nevynalezli Francouzi. 12. 1. 2017 ▪ 2 min. čtení
Zelené kari. Pálivá thajská pochoutka, ve které se mísí slaná, pikantní i nasládlá chuť Zelené kari je oblíbené thajské jídlo. Dokonale se v něm mísí slaná chuť rybí omáčky s pikantními chilli papričkami a nasládlým kokosovým... 1. 12. 2016 ▪ 3 min. čtení
Moje specialita Crepes a galettes. Klasice se šunkou a sýrem konkurují žampiony nebo fíková marmeláda Crepes a galettes se pečou po celém světě. Ty pravé však najdete jen na pár místech. V Bretani. Nebo v Praze U Slepé kočičky. 24. 11. 2016 ▪ 2 min. čtení
ego! Falafel. Cizrnové kuličky z Blízkého východu, které dobyly Západ Je mnoho nejrůznějších kuliček, jež se objevují v národních kuchyních po celém světě. Tyhle cizrnové pochází z Blízkého východu, z Egypta. V... 9. 11. 2016 ▪ 2 min. čtení
ego! Do rizota můžete přidat broskve nebo třtinový cukr, říká šéfkuchař restaurace Alriso. Sám připravuje i jahodové Rizoto, jedna z italských kulinářských specialit, se dá připravit na nekonečně mnoho způsobů. Nejlépe ale vždy s kulatozrnnou rýží. Šéfkuchař... 30. 10. 2016 ▪ 2 min. čtení