Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Cukr

RSS článků k tématu: Cukr
Rozhovor

Oreo i Tatranky podraží. Kvůli válce jsme přišli o továrnu na Ukrajině, říká šéfka Mondelezu

Válka na Ukrajině ovlivnila cenu i množství slunečnicového oleje nebo mouky na trhu a spolu s rostoucími cenami energií či obalových materiálů...
3. 6. 2022 ▪ 15 min čtení

Cukr zdražuje. Výrobci mažou stamilionové ztráty

Po prudkém poklesu cen cukru, ke kterému v Evropě došlo před třemi lety, nastávají výrobcům lepší časy. Ještě předloni v prosinci dostávali...
10. 11. 2020 ▪ 3 min čtení

Jak Napoleon vytáhl řepu. Císař zablokoval Brity a položil tak základ evropského cukrovarnictví

Cukr se v Evropě vyráběl pouze z třtiny, dovážené většinou z britských kolonií, ale francouzskému vojevůdci se to nelíbilo.
18. 9. 2020 ▪ 2 min čtení
DVTV

Něco mezi croissantem a koblihou. Jeho croblihy jsou neřest fitness lidí, chci mít Mekáč se sladkým, říká

Nikdy v životě jsem neupekl ani dort. Croblihy jsou paskvil, něco mezi croissantem a koblihou, říká Lukáš Vašek, zakladatel pekárny Oh Deer...
5. 7. 2020
Velké čtení

Haribo doplatilo na zdravé výrobky. Bonbony s nízkým obsahem cukru přestaly lidem chutnat

Ve světě se jich každý den vyrobí přes sto milionů. Znají je děti ve stovce zemí. Řeč je o "gumových zlatých medvídcích", které roku 1922 uvedl...
21. 12. 2019 ▪ 8 min čtení

Češi patří k nejobéznějším v Evropě. Každé čtvrté dítě trpí nadváhou

Devítiletý Šimon váží 40 kilo, podle tabulek by ale měl mít o 10 kilo méně. Každý den vypije půl litru coly, k tomu další limonády a sladké...
15. 8. 2019 ▪ 3 min čtení

Cena cukru se prudce propadla. Kvůli konci evropských kvót prodělávají jeho výrobci stamiliony

Za kilogram krystalového cukru lidé v obchodech koncem roku 2017 platili zhruba 20 korun. Jeho cena se však strmě propadla a dnes stojí i méně...
17. 7. 2019 ▪ 4 min čtení
DVTV

Cukrárny by potřebovaly Ano, šéfe. Zákusky míchají z kyblíků a polotovarů, říká cukrářka Fabešová

Česká cukrařina je spíš kyblíkárna, cukrárny stále používají polotovary, kdy jen mícháte z kyblíků. Dělat dorty a zákusky správně je přitom...
26. 5. 2019
DVTV

Cukr ze svých kil navíc neobviňuj, není to ďáblův nástroj, tvrdí cukrář Josef Maršálek

Není jediný rok, aby se o cukru nepřišlo s něčím úplně novým. S něčím převratným. Snad ani není žádná další, stejně nebo podobně kontroverzní...
22. 3. 2019
Julie Hrstková
Julie Hrstková

Život je sladký. A teď skoro zadarmo

Mnozí mu říkají bílý jed, státy se jej snaží zdanit a výrobci horko těžko hledají, co by jej nahradilo. Spotřebitelé jej milují a jsou ochotni...
12. 7. 2018 ▪ 2 min čtení

Svět se musí vypořádat s masivním nadbytkem cukru. Jeho zásoby se blíží rekordu a ceny výrazně klesají

Ceny cukru letos výrazně klesají. Světové zásoby se blíží rekordu, růst poptávky zpomaluje a naopak produkce se prudce zvyšuje, což udělalo z...
10. 7. 2018 ▪ 3 min čtení
DVTV

Nehájím koblihy pro pacienty, ale podvýživa je problém. Lidem musí chutnat a cukr je zdroj energie, říká nutriční terapeutka vojenské nemocnice

Ivana Šišková je vedoucí nutriční terapeutka v Ústřední vojenské nemocnici. Uvádí, že hlavním problémem v nemocnicích je podvýživa, strava totiž...
21. 6. 2018

Méně cukru, stejná sladkost. Nestlé posílá z Česka do světa revoluční novinku

Nestlé uvádí na trh výrobek, který obsahuje novou formu cukru. Takzvaný strukturovaný cukr má zajistit stejnou sladkost navzdory menšímu...
27. 3. 2018 ▪ 4 min čtení

Už nemůžeme vyrábět potraviny levněji, stěžují si zemědělci. Ceny mléka, vepřového či řepky přesto budou padat

Ceny zemědělských komodit budou letos padat. Méně peněz dostanou farmáři za mléko, vepřové maso i řepku. Za propady může přebytek komodit v...
1. 2. 2018 ▪ 3 min čtení

Evropu zaplavuje levný cukr. Cukrovary v Česku přesto navyšují výrobu. Kreslí se nová cukerná mapa, říkají

Cukr je nejlevnější za posledních několik let. Konec cukrových kvót způsobil, že je ho v Evropě nadbytek. Cukrovary po celém světě přesto...
26. 1. 2018 ▪ 4 min čtení

Soud dal cukrovarníkům naději na stamilionové odškodné za kvóty na cukr

Sedm let řeší soudy spor o neprůhledně rozdělované cukerné kvóty, kvůli němuž chtějí Moravskoslezské cukrovary po státu náhradu ušlého zisku 365...
24. 1. 2018 ▪ 3 min čtení

Díky konci kvót jsme svobodní, i když prodáváme levněji. Evropa opět bude významný exportér cukru, říká šéf cukrovaru Tereos TTD

Po téměř půl století končí cukrové kvóty, které v Evropě omezovaly obchod s cukrem. "V tuto chvíli můžeme splnit naše očekávání a navýšit...
3. 10. 2017 ▪ 7 min čtení
Julie Hrstková
Julie Hrstková

Sláva českého cukrovarnictví se ani s koncem kvót nevrátí

Výrobu cukru se ministerstvo zemědělství snažilo omezit dávno před vstupem Česka do unie, výsledkem byla válka cukrovarů. Česko bylo dlouho...
29. 9. 2017 ▪ 3 min čtení

Po půl století končí cukerné kvóty a cukrovary dostávají šanci, na kterou roky čekaly. Ceny cukru klesnou

Po téměř půl století končí cukrové kvóty, které v Evropě omezovaly obchod s cukrem. České cukrovary jsou dobře připravené - investovaly a...
29. 9. 2017 ▪ 4 min čtení

Mexiko a USA vyřešily cukrovou válku. V srpnu přijde na řadu složitější jednání o NAFTA

Spojené státy a Mexiko odvrátily "cukrovou" válku. Po náročných jednáních se jim podařilo uzavřít dohodu, která omezí dovoz mexického cukru do...
15. 6. 2017 ▪ 2 min čtení
Další články
Práce Kurzy
  • PROJEKTOVÝ MANAŽER nábytek & interiéry
  • Sales Development Manager CEE
  • Šéf divize PET
  • MANAŽER(KA) KVALITY
Další nabídky práce
  • Jak na čárky ve větách a souvětích
  • Prodej 2.0: jak být úspěšnější při prodejním rozhovoru
  • Networking: profesionální přístup k budování B2B vztahů
  • NASTAVENÍ MYSLI: Jak změnit svoje myšlení?
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2022 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto emailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto emailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit jménem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz