Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Dieta

RSS článků k tématu: Dieta

Vegani mají nižší cholesterol a méně problémů se srdcem, ale možná se jim víc lámou kosti, uvádí studie

Čím dál více lidí se stává vegetariány nebo vegany. Podle mezinárodních průzkumů The Vegan Society 2021 se vegansky, tedy bez potravin...
24. 5. 2022 ▪ 4 min čtení

Střeva, vegani i elastická vlákna. Jaké trendy ovlivňují, jak vnímáme své tělo?

Modelka Kate Moss kdysi řekla: „Nic nechutná tak dobře jako cítit se hubeně.“ Dietní průmysl ale vznikl už v roce 1864. Tehdy...
13. 5. 2022 ▪ 39:58 min
DVTV

Farna: Moje tělo bylo propíráno bulvárem, byla to šikana. Jsem propagátor normálnosti

Na mém těle se už dost věcí podepsalo, těhotenství na mně nechalo známky, přijala jsem to, ale není to samozřejmost, spousta žen nemá...
2. 8. 2021

Konec blafů? Po 65 letech se mění doporučení pro stravování v nemocnicích. Vyvážená strava se má vyplatit i finančně

Snímky nevzhledně vypadajících jídel podávaných v nemocničních zařízeních, které už roky kolují médii a sociálními sítěmi, posloužily...
23. 6. 2021 ▪ 4 min čtení

Jak se dožít aspoň stovky? Japoncům pomohlo, že začali jíst víc masa, mají už 80 tisíc lidí nad 100 let

Japonka Tanaka Kaneová oslavila začátkem letošního roku 118. narozeniny, čímž se podle týmu akademiků z Gerontology Research Group stala teprve...
23. 1. 2021 ▪ 4 min čtení

Nestlé investuje miliony a sází na rostlinné burgery. Ustoupí jim čokoláda i bonbony

Trubkami továren Nestlé v Česku proteče každý rok kolem čtyřiceti tisíc tun čokolády a na pásech projede zhruba patnáct tisíc tun tvrdých i...
15. 9. 2020 ▪ 4 min čtení

Mexická metropole dá městským policistům 10 tisíc pesos, když zhubnou

Radnice mexické metropole zahájila boj s nadváhou a obezitou městských policistů. V rámci programu Zdravá policie se chystá více než tisícovce z...
30. 8. 2019 ▪ 2 min čtení

Slazené nápoje jsou peklo, lidé netuší, kolik energie do sebe dostanou, říká expertka na výživu

Lidé často jedí méně, než by měli, sní kvantum energie, ale kvalita pokulhává, nedávají tělu to, co by mělo mít, upozorňuje dietoložka Karolína...
4. 12. 2018

Z prodejce aut se stal specialistou na zdravou výživu. Firma Naturhouse vyhrála soutěž Franchisor roku

Soutěž Franchisor roku vyhrál Jan Gonda s firmou Naturhouse. Původně prodával auta, teď má síť 150 poboček zaměřených na zdravé hubnutí. Firmě...
31. 5. 2017 ▪ 4 min čtení
Gourmetguru

Zápisky protivného hosta: Zdravá zmrzlina slibuje mlsání bez laktózy, bez lepku a s minimem tuku

Léto se blíží a čeští zmrzlináři vycházejí vstříc příznivcům zmrzliny a zároveň - ač se může zdát, že tohle spojení nejde dohromady - štíhlé...
16. 5. 2017 ▪ 2 min čtení

Jídlo není soupeř. Inspirujte se zdravým jídelníčkem od špičkových českých šéfkuchařů

Mezi nejčastější lednová předsevzetí Čechů patří podle průzkumů zhubnutí. Obrátili jsme se na špičkové české šéfkuchaře a zeptali se jich, jaká...
13. 1. 2017 ▪ 3 min čtení
Julie Hrstková
Julie Hrstková

Sex and the Business Julie Hrstkové: Jak se o Vánocích správně najíst aneb Konec teroru dietologů

Blíží se Vánoce a s nimi nekonečně rad, jak strávit doslova i přeneseně sváteční večeři a nepřibrat. Certifikovaní dietologové se předhánějí v...
22. 12. 2016 ▪ 7 min čtení

Zakladatel Partners Borkovec pumpuje peníze do gastronomie. Jeho další sázkou je krabičková dieta

Zakladatel a spolumajitel poradenské společnosti Partners Petr Borkovec rozjíždí gastronomický koncept My Food. Zatím prodělává. Obchody a...
29. 2. 2016 ▪ 4 min čtení

Kdo chce hubnout, měl by jíst před zrcadlem. Nová studie prokázala, že jídlo pak méně chutná

Z výsledků nové studie vyplývá, že jídlo konzumované před zrcadlem lidem méně chutná. Profesor z Floridské univerzity provedl pokus s...
5. 1. 2016 ▪ 2 min čtení

Jak nejsnadněji omezit příjem kalorií? Stačí jíst z menšího talíře, tvrdí vědci

Na příjem kalorií nemá vliv pouze to, co jíme, ale také to, jaké prostředí si ke stravování vybereme. Právě způsob, jakým jíme, nás totiž může...
3. 1. 2016 ▪ 3 min čtení

Když se ze zdravého stravování stane posedlost: Od čistého stravování k ortorexii

Jíte rádi "čisté" potraviny? Pokud vám způsobuje zdravé stravování úzkost, můžete mít problém. I zdravé jídlo může zaútočit na lidskou psychiku.
8. 11. 2015 ▪ 2 min čtení

Proti obezitě pomůže operace: V Česku jí podstoupilo už kolem deseti tisíc lidí

Lidem, kteří podstoupí operativní léčbu obezity, se mnohem lépe daří udržet si zdravou váhu. Podle průzkumů je v Česku obézních 23 procent muzů...
22. 10. 2015 ▪ 3 min čtení

Výzkum: Vypití půl litru vody před každým hlavním jídlem vám pomůže zhubnout

Experimentu se zúčastnilo 84 obézních osob po dobu 12 týdnů. Polovina z nich měla 30 minut před snídaní, obědem a večeří vypít 0,5 litru vody....
10. 9. 2015 ▪ 2 min čtení

Jíte za chůze? Zkonzumujete daleko více kalorií, varují odborníci

Lidé, kteří jedí za chůze, ve finále spotřebují více kalorií než ti, kteří jídlo konzumují třeba během konverzace nebo sledování televize. Ve...
9. 9. 2015 ▪ 2 min čtení
Bezlepková pekárna

Založili pekárnu pro celiaky. Jako jediní pečou bezlepkový kváskový chléb

Amarantové, režné, sladké, světlé a kmínové chleby vyrábí Petr Konšel a Jiří Liška v pekárně na Strakonicku. Liškovu bezlepkovou pekárnu...
1. 4. 2017 ▪ 3 min čtení
Další články
Práce Kurzy
  • HR specialista (982)
  • VEDOUCÍ ÚSEKU OBROBNY
  • Projektový koordinátor kvality-Nové projekty
  • FINANCE MANAGER, INTERNAL CONTROL
Další nabídky práce
  • Emoce pod kontrolou I – Emoční inteligence a sebeuvědomění
  • Google Kalendář - organizace času a plánování
  • Knihovny na SharePointu 1: co je to knihovna a jak do ní dostat soubory
  • Obsahová strategie I: První kroky
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2022 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto emailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto emailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit jménem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz