Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Newslettery
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Kapr

RSS článků k tématu: Kapr

Před Lidlem už živého kapra nekoupíte. Řetězec vysvětlil, proč letos kádě zakázal

Každoroční tradice, nebo zbytečná krvavá jatka v ulicích? Prodej živých ryb v kádích a jejich zabíjení se před Vánocemi řeší v posledních letech...
8. 12. 2022 ▪ 4 min. čtení
DVTV

Z rybníků jsou dnes už jen kádě na kapry, kteří nemají žádnou kvalitu, říká Sedláček

„Nevěřte tomu, že tu máme eko kapra ze šetrného chovu. Chován je obrovsky intenzivním způsobem na úkor krajiny i kvality vody a koupit...
30. 11. 2022 ▪ 21:15 min.

Čechy jsme pohladili s kapry proti srsti. A hypotéky v cizí měně nebrat, říká šéf Komerční banky Juchelka

Jak se dohrává aférka zvaná „kapr gate“, kdy influencerka Lucie Zelinková s podporou Komerční banky spočítala uhlíkovou stopu kaprů...
7. 1. 2022 ▪ 43:16 min.

Veterinář: Kapra nechte zabít u kádě, ve vaně ho jen týráte. Návrat do řeky nepřežije

Prodej živých kaprů je pro zvíře zbytečný stres, neříkám, aby lidé zahodili tradici, ale je nutné mít ke zvířeti respekt. Nejlepší je kapra...
21. 12. 2019

Češi konzumují o dvě třetiny méně ryb, než je evropský průměr. Paradoxně se tak méně vystavují rtuti

V České republice se v průměru zkonzumují čtyři kilogramy rybího masa na osobu ročně. To je podle Rybářského sdružení České republiky výrazně...
24. 11. 2019 ▪ 5 min. čtení

Kapři se mohou prodávat bez EET. Vláda schválila výjimky pro předvánoční prodejce i nevidomé podnikatele

Vláda odsouhlasila výjimku z elektronické evidence tržeb pro předvánoční prodejce ryb. Dočasnou úlevu od elektronické evidence tržeb získali...
7. 11. 2017 ▪ 3 min. čtení

Prodejci kaprů nemusí mít EET. Vláda schválila výjimky pro předvánoční prodejce a nevidomé podnikatele

Vláda na jednom ze svých posledních zasedání schválila výjimky z elektronické evidence tržeb. Povinné odesílání vydaných účtenek elektronickou...
6. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení

Výjimku z ETT možná budou mít i prodejci vánočních kaprů. V mrazu by nemusela fungovat, bojí se rybáři

V pondělí mělo dojít ke schválení výjimky z EET pro nevidomé a hluchoněmé. To se nestalo, protože ministerstvo financí chce další výjimku,...
23. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení

Kapr letos podraží kvůli suchu o pár korun. Začal výlov největšího českého rybníka

Začal výlov největšího českého rybníka. Kapr bude letos o Vánocích o pár korun dražší. Podle rybářů je na vině letošní sucho.
16. 10. 2017

Loňská produkce ryb byla nejvyšší za posledních pět let. Nejoblíbenější je s velkým náskokem stále kapr

Nejčastěji chovanou rybou zůstává u nás kapr, následují býložravé ryby. Loňská produkce ryb byla nejvyšší za posledních pět let, když se zvýšila...
20. 8. 2017 ▪ 2 min. čtení
Luděk Vainert
Luděk Vainert

Vánoce s kaprem dvanáctkrát ročně

Ministr zemědělství opět zkouší přemluvit národ, aby víc jedl kapra. Fungovat to nebude, ale snad to přemlouvání bude aspoň levné.
23. 12. 2016 ▪ 2 min. čtení

Kapří filátka s bramborovým salátem podle šéfkuchaře hotelu Savoy Hradčany Petra Patočky

Recept připravil Petr Patočka, šéfkuchař restaurantu Hradčany, který se nachází v prostorách hotelu Savoy na Pohořelci. Speciální vánoční menu...
22. 12. 2016 ▪ 4 min. čtení

Kapr ve vaně už vyšel z módy. Lidé nechtějí mít doma nepořádek a porce objednávají předem, říká prodejce

S blížící se štědrovečerní večeří v ulicích přibývají stánky s nabídkou kaprů. Živé ryby ale váhu opouštějí málokdy. "Lidé si raději připlatí za...
20. 12. 2016 ▪ 4 min. čtení

Kapr s bramborovým salátem je stálicí na štědrovečerní tabuli. Podává ho více než čtvrtina Čechů

Maminčin bramborový salát a smažený kapr u štědrovečerní večeře nesmí chybět. Čeští šéfkuchaři při přípravě salátu vyzdvihují domácí majonézu....
22. 12. 2015 ▪ 3 min. čtení
ego!

Plíživé kouzlo českých Vánoc začíná v létě. První cukrovinky koupíte už v srpnu

Vánoce už dávno nejsou svátkem, staly se průmyslovým odvětvím. Je to fabrika, která se nezastaví, dokud nás všechny nezpracuje do té správné...
2. 6. 2015 ▪ 8 min. čtení

Vodňanská fakulta vydělává miliony. Díky vyšlechtěným kaprům či unikátnímu kaviáru

Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ročně vydělá při vánočním prodeji kaprů kolem dvanácti milionů korun. Unikátní je také chov...
12. 1. 2015 ▪ 4 min. čtení
Rozhovor

EKONOM: Českým kaprům konkurují nejvíce ti z Chorvatska, říká nestor rybářství Hůda

Ačkoli je Česko největším vývozcem kaprů v Evropě, tomuto tradičnímu oboru může velmi rychle "ujet vlak". Nestor tuzemského rybářství Jan Hůda z...
24. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení
Ikony české krajiny

Rybáři při výlovu připomínají Repinovy burlaky. Jenže Česko není Rusko, a to je dobře

Muži s nohama zapřenýma v mazlavém blátě mohou na silných lanech přitáhnout leccos. Je lepší, když táhnou u Nežárky, Lužnice nebo Labe než u...
17. 12. 2012 ▪ 3 min. čtení
Recept

Vánoční polévka podle michelinského šéfkuchaře. Udělejte z ní hvězdu vánočního menu

Jemný souzvuk vývaru z ryby a kořenové zeleniny se smetanou korunovaný na závěr čerstvou petrželkou a na másle osmaženými kousky rohlíku podle...
18. 12. 2012 ▪ 5 min. čtení

FOTO: Na tradiční výlov Rožmberka se přišly podívat stovky diváků

Od pátku do neděle přilákal Rožmberk ke svým břehům stovky diváků lačných spatřit tradiční výlov největšího českého rybníka. Výlov probíhá...
15. 10. 2012
Další články
Práce Kurzy
  • ENGINEERING MANAGER (rezidenční developerské projekty)
  • Ředitel/ka ZŠ a SŠ Karla Herforta
  • Ředitel/ka ZŠ pro žáky se specifickými poruchami učení
  • Ředitel/ka Gymnázia Jana Keplera
Další nabídky práce
  • Analýza klíčových slov
  • Vyhledávací a referenční funkce v Excel
  • Zvládání manipulace a strachu v komunikaci
  • Nešvary v prezentaci a jak se jich zbavit
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2023 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto e-mailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto e-mailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit e-mailem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz