BeNative Připravit, uvařit, nakrmit a pak celé odznova. Přitom se opakovat co nejméně Odbavit 6500 strávníků během čtyř hodin se zdá být rekordem podobně jako 365 dnů v roce vydávat desítky speciálních dietních pokrmů,... ▪ 6 min. čtení
29:57 spotlight Nároky nejsou vyšší, ale lidé nemají takovou výkonnost. Podle mě moc nechtějí makat, říká Punčochář Představte si, že půjdete do restaurace, budete mít hlad a řeknou vám: Kuchaříčci si přispali, bolely je nožičky. A vy ten oběd... 17. 6. 2024 ▪ 29:57 min.
Zakladatel „kuchařů bez hranic“ se pyšní michelinskými hvězdami i nominací na Nobelovu cenu míru. Jeho jídlo pomáhá na Ukrajině nebo v Gaze Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené... 9. 4. 2024 ▪ 5 min. čtení
Dveře kuchyně dokořán. V michelinské restauraci Mirazur vás přivítají s otevřenou náručí V restauraci Mirazur se budete cítit jako doma. Vůbec nezáleží na tom, že má tři michelinské hvězdy. Už při úvodním přivítání vás personál v... 23. 6. 2023 ▪ 2 min. čtení
28:21 Spotlight Nemčková: Na křik v kuchyni si člověk zvykne. Lehkou cestu jsem nechtěla, kluci mají výhodu Čekala jsem, že to bude drsnější prostředí, a jsem velmi překvapená, že je to pravý opak,“ popisuje kuchařka Kristína Nemčková práci v... 23. 5. 2023 ▪ 28:21 min.
Kulinářské klání Bocuse d’Or Czech zná svého vítěze. Stal se jím Dominik Unčovský Vůně, které se poslední tři dny linuly napříč pražským O2 universem, jako by dávaly vědět, že právě tady se děje něco výjimečného. A taky že... 7. 5. 2023 ▪ 2 min. čtení
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem... 4. 5. 2023 ▪ 14 min. čtení
Kulinářské klání Bocuse d’Or Czech zná své finalisty. Deset talentovaných kuchařů se utká už v květnu Kuchařská soutěž Bocuse d’Or Czech zná své finalisty. Deset profesionálů, které vybrala porota složená z renomovaných českých šéfkuchařů... 27. 4. 2023 ▪ 5 min. čtení
24:18 DVTV Jídla si nevážíme, je to nefér vůči rostlinám i farmářům. Z marketů mám fobii, říká šéfkuchař Drdel „Lidé často kupují nesmyslné množství jídla. Tím, že si i v lednu můžeme dojít do marketu pro ředkvičky, ačkoliv nikdy nebudou mít super... 5. 6. 2022 ▪ 24:18 min.
24:13 dvtv Přežijí jen nejsilnější, tlak mě vybičoval k extrémním výkonům, říká vítězka MasterChefa Do soutěže jsem šla kvůli lásce k jídlu, neřešila jsem strategie. Adrenalin vás vybičuje k extrémním výkonům, u zpracování mořského ďasa jsem... 13. 12. 2021 ▪ 24:13 min.
Be positive! Bude z Pece nový český Aspen? Děláme první výkop, říká šéfkuchař Jan Horák, který tam chce získat michelinskou hvězdu „Ano, to jsme si trhali sami,“ potvrzuje mi jeden z nejlepších kuchařů v Česku Jan Horák, když číšník přinese jídlo ozdobené... 21. 10. 2021 ▪ 8 min. čtení
Pandemie výrazně zvýšila zájem o zdravotnické školy, na kuchaře a číšníka naopak nikdo nechce Každý den je o nich slyšet v televizi, jak jsou potřebné a je jich málo. Obvykle jsou vidět vyčerpané s otlačenými rýhami po respirátorech.... 22. 3. 2021 ▪ 6 min. čtení
Když nemůže host do restaurace, přijede kuchař do domu. Přiveze suroviny, náčiní i nádobí a vykouzlí atmosféru luxusního podniku Představte si náročný pracovní den, kdy on-line schůzky trvají až do pozdního odpoledne. V tu chvíli toužíte užít si večer s partnerem či... 18. 3. 2021 ▪ 6 min. čtení
Hledač chutí v prášku, konzervě i v zavařovačce. Místo Karibiku a Francie se Oldřich Bezchleba vrací ke starým receptům Nebýt několika náhod, mohl dnes Oldřich Bezchleba brázdit jako kuchař moře na zaoceánské lodi nebo šéfovat kuchyni v některé z vyhlášených... 10. 1. 2021 ▪ 7 min. čtení
Místo profesionálních kuchařů amatéři a tržby na polovině. Když stojí gastro, drhne i byznys s drahými noži Začátkem listopadu to po čtvrté odpoledne na hlavní silnici protínající Horní Počernice vypadá na první pohled úplně stejně jako touhle dobou... 23. 11. 2020 ▪ 6 min. čtení
Velké čtení I koprovka musí štípat pod patrem, popisuje svou zálibu ve výrazných chutích šéfkuchař Výčepu Jiří Hrachový Kdysi zběhl k cizinecké legii, teď má ale v Praze unikátně koncipovanou restauraci, i když po škole neuměl vůbec nic. 17. 6. 2019 ▪ 8 min. čtení
Velké čtení V jídle hledám pravdu, svět gastronomie je často hezká lež, tvrdí kuchař Hugo Hromas, který se ve svém oboru vrací ke kořenům Před lety odjel do pouště, kde se prý utrhl ze řetězu. Nyní kuchař Hugo Hromas upozorňuje na skryté souvislosti mezi surovinami, lidmi a... 5. 4. 2019 ▪ 13 min. čtení
Aktualizováno Kriminálník, „kuchař“, teď revolucionář? Kdo je Jevgenij Prigožin, který zklamal Putina Petrohradský podnikatel Jevgenij Prigožin, který v čele žoldácké skupiny wagnerovců nedávno obsadil ukrajinský Bachmut a nyní asi i ruský Rostov... 24. 6. 2023 ▪ 4 min. čtení
Videoseriál Endorfiny Zdeňka Pohlreicha: Baseball je chytrá hra, "nordic cuisine" peklo. Jsem úspěšný a jsem na to pyšný, říká gastroguru V dalším díle videopořadu HN a Aktuálně.cz Endorfiny, prvním v novém roce, jsme pozvali Zdeňka Pohlreicha na baseball. Známý kuchař v minulosti... 7. 1. 2019 ▪ 3 min. čtení
Španělský kuchař získal michelinskou hvězdičku a vzápětí oznámil, že restauraci zavírá. Vymění ji za steak house s burgery, jídla budou desetkrát levnější Ani ne před měsícem dosáhl španělský kuchař Dani García životního úspěchu. Po dvaceti letech snažení se mu podařilo pro jeho restauraci v... 21. 12. 2018 ▪ 3 min. čtení