Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Jak nastartovat sever
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Newslettery
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Maso

RSS článků k tématu: Maso

Jak se žilo vašemu kuřecímu? Odhalí to genetické analýzy

Falšování původu potravin živočišného původu by nepoctivcům v budoucnu nemuselo projít. Nový typ analýz určí, kde a v jakých podmínkách zvířata...
21. 4. 2023 ▪ 5 min. čtení

Přijdeme až o 27 milionů na dotacích, stěžuje si šéf Agra Měřín

České zemědělství prochází změnou, jejíž rozsah se nejspíš projeví až za pár let. Na jedné straně se letos začínají vyplácet dotace podle...
17. 4. 2023 ▪ 7 min. čtení
Zemědělství a lesnictví

Exoti na farmách. Českým podmínkám se přizpůsobí velbloudi i antilopy

Na českých pastvinách mají své místo nejen koně, ovce a krávy, ale i méně tradiční zvířata. Třeba v Záhosticích na Táborsku se v oploceném...
13. 4. 2023 ▪ 7 min. čtení
Mewery

Označení ‚umělé‘ maso z laboratoře degraduje, říká brněnský podnikatel, který kultivaci přirovnává k pivovaru

Mewery se snaží vyrobit maso, které by ušetřilo planetu zbytečného znečištění, zachránilo zvířata před porážkou a nakrmilo stále rostoucí...
4. 4. 2023 ▪ 10 min. čtení

První český laboratorní karbanátek je z Brna a zatím stojí tisíce korun. Jeho výrobce hledá investory

Lidé ze start-upu Mewery měli velmi drahý, ale památný oběd. Na začátku ledna se sešli v laboratoři pronajaté od Mendelovy univerzity v Brně a...
31. 1. 2023 ▪ 3 min. čtení

Stěhování v Agrofertu. Drahé energie pohřbívají masnu v Hodicích, výroba salámu Vysočina se přesouvá do Krahulčí

Holding Agrofert kvůli vysokým cenám energií v polovině prosince zastaví výrobu masa v závodě v Hodicích na Vysočině, která patří společnosti...
30. 11. 2022 ▪ 2 min. čtení

Rostlinná strava může snížit riziko rakoviny střev u mužů o 22 procent, ukazuje nová studie

Konzumace rostlinné stravy bohaté na zeleninu, celozrnné výrobky, ořechy a luštěniny může u mužů snížit riziko rakoviny tlustého střeva a...
30. 11. 2022 ▪ 2 min. čtení
Julie Hrstková
Julie Hrstková

Tlustou a na alkoholu závislou populaci spor o veganský karbanátek nezachrání

Agrární komora s finančním přispěním ministerstva zemědělství vypustila do světa kampaň „Žeru maso“, která si klade za cíl vyvracet...
22. 11. 2022 ▪ 2 min. čtení

Kampaň „Žeru maso“ za státní peníze: podle expertů je jednostranná, zveličuje plusy a o minusech mlčí

Agrární komora, která zastupuje zhruba 100 tisíc podnikatelů v zemědělství, rozjela kampaň propagující konzumaci masa s názvem Žeru maso....
22. 11. 2022 ▪ 7 min. čtení

Řízek nebo svíčková za 200 korun. Data ukazují, jak výrazně Čechům narostly účty za jídlo v restauraci

Návštěva restaurace či hospody se pro řadu lidí stává stále větším luxusem. Za jídlo zde Češi aktuálně zaplatí asi o třetinu více než před...
18. 11. 2022 ▪ 4 min. čtení

Start-up získal přes miliardu korun na foie gras ze zkumavky. Postaví největší továrnu na „nemaso“ v Evropě

Jen málokterá delikatesa vzbuzuje tolik emocí jako foie gras, tedy ztučnělá husí či kachní játra. Aby dostatečně narostla, tak farmáři násilně...
17. 10. 2022 ▪ 3 min. čtení

Maso ze zkumavky. Start-up Romana Lauše získal na jeho výrobu desítky milionů od dvou českých fondů

Výrobu masa v laboratorních podmínkách nakopne investice od českých fondů Credo Ventures a Purple Ventures. Do brněnského start-upu Mewery...
7. 10. 2022 ▪ 3 min. čtení

Zájem o náhražky masa roste. Češi objevují rostlinné ryby, v Rakousku už je i veganská Billa

Když před třemi lety sdělila Andrea Dalecká svému okolí, že na její talíř už maso servírovat nebudou, vzali to přátelé i rodina jako dobrý vtip....
19. 9. 2022 ▪ 5 min. čtení

Nizozemský Haarlem jako první na světě zakáže reklamu na maso. Přispívá ke globálnímu oteplování

Nizozemský Haarlem se stane prvním městem na světě, které na veřejných prostranstvích zakáže reklamy na maso, píše list The Guardian. Krok učiní...
7. 9. 2022 ▪ 3 min. čtení

Když se „zprasit“ jídlem, tak kvalitním. Beskydské Řeznictví U Bobra na své pastrami utáhlo i Hejlíka

Jejich zákazníci a fanoušci je znají jako Paju a Paťa a o svých uzeninách mluví jako o bobrotách. Není to překlep. Otec a syn, Pavel a Patrik...
20. 4. 2022 ▪ 7 min. čtení

Mladé mozky, neotřelý přístup. Do dvou let chce Bene Meat svůj první burger z laboratoře, vede ji dvacetiletý student

Do dvou let chce start‑up Bene Meat Technologies představit svůj první hamburger z laboratoře. Tu vede dvacetiletý vysokoškolák. „Ať...
6. 5. 2022 ▪ 9 min. čtení

Musíme jíst méně masa a vystoupit z aut. Lidé to pochopí, protesty v ulicích neočekávám, říká ekonomka

Pokud má svět vyhrát boj s klimatickými změnami, budou muset lidé začít žít výrazně jinak než dnes. V rozhovoru s HN to tvrdí ekonomka Maria...
12. 11. 2021 ▪ 5 min. čtení

Lidl musí stáhnout 17,5 tuny vadného masa z Polska. Je v něm 60krát překročen limit pro antibiotika

Veterináři nařídili řetězci Lidl stáhnout skoro 17,5 tuny vepřového mletého masa původem z Polska, ve kterém zjistili šedesátkrát překročený...
7. 10. 2021 ▪ 2 min. čtení
Sloupek Adama Kotrbatého

Volkswagen řeší klimatickou změnu zákazem currywurstu

Všechna jídla v hlavní kantýně automobilky budou vegetariánská. Klobása s kari a kečupem ustoupí požadavkům mladých zaměstnanců. Výjimku mají...
13. 8. 2021 ▪ 3 min. čtení

Prodeje „nemasa“ rostou o desítky procent, Češi ho také ve velkém vyrábějí. Světový trh má už velikost 12 miliard dolarů

Pětatřicetiletý Adam z Prahy před půl rokem omezil spotřebu masa. Bylo to v době, kdy měl covid a v karanténě mu bezmasá jídla vařila...
9. 7. 2021 ▪ 4 min. čtení
Další články
Práce Kurzy
  • Recruitment Specialist – 45 000 Kč měsíčně + bonusy!
  • MANAŽER AKVIZIC PRO KOMERČNÍ FVE
  • Provozní klubu
  • Business Development Account Manager
Další nabídky práce
  • „Tahák na zdraví“ aneb psychosomatika ve zdravotní prevenci
  • Odprezentuj: 10 chyb při tvorbě prezentací a jak se jim vyhnout
  • No More Czenglish I
  • Vizuální myšlení
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2023 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto e-mailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto e-mailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit e-mailem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz