Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet Předplatné
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Jak nastartovat sever
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Newslettery
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Restaurace

RSS článků k tématu: Restaurace

Přibývá lidí, kteří v restauracích nedávají „dýško“

Přes 21 procent lidí v restauracích a dalších podnicích nedává žádné spropitné. Oproti loňsku je toto číslo vyšší o 2,4 procentního bodu....
13. 9. 2023 ▪ 2 min. čtení

Pražský pětiboj: Tyhle gastro adresy musíte zařadit na své gurmánské menu

Na samém začátku ulice Krymská, tam, kde začíná pozvolna padat do Vršovic, je bistro Ansámbl. Podnik, kde Martin Charvát i díky zkušenostem,...
21. 8. 2023 ▪ 10 min. čtení
byznys podle jana brože

Stát vyplýtval na potravinový marketing miliardy. Padesát „míčů“ pro Michelin se v tom snadno ztratí

Po měsících horlivých debat vláda kývla na to, že přispěje padesát milionů korun na pět let za zařazení tuzemských gastropodniků do proslulého...
16. 7. 2023 ▪ 6 min. čtení

Konec „cash only“? Přijímání platebních karet by hospodám mohl nařídit zákon

Rozjíždí se debata o změně zákona, která by hlavně provozovatelům restaurací, kioskům, ale i dalším podnikatelům přikázala přijímat kromě...
12. 7. 2023 ▪ 3 min. čtení
Petr Honzejk
Petr Honzejk

Špičkové restaurace chtějí dotaci na michelinskou hvězdu. Česko válcuje zhoubná mentalita nároku

Na vládu míří jedna z nejbizarnějších petic v historii. Část restauratérů požaduje, aby český stát poslal miliony korun společnosti vydávající...
10. 7. 2023 ▪ 3 min. čtení

Fotbaloví hooligans v Praze. „Odčinili“ své výtržnosti pitím a útratami v barech?

Fotbaloví fanoušci britského West Hamu a italské Fiorentiny se předvedli při středečním finále Evropské konferenční ligy. Policie musela přes...
14. 6. 2023 ▪ 2 min. čtení
Spotlight

Nemčková: Na křik v kuchyni si člověk zvykne. Lehkou cestu jsem nechtěla, kluci mají výhodu

Čekala jsem, že to bude drsnější prostředí, a jsem velmi překvapená, že je to pravý opak,“ popisuje kuchařka Kristína Nemčková práci v...
23. 5. 2023 ▪ 28:21 min.

Vláda poštvala pivaře proti vinařům. Je to konec české kultury, vyšší DPH nažene hosty do garáží, varují

Gastronomie má za sebou tři těžké roky, podle vlády Petra Fialy (ODS) už ale není třeba ji dále podporovat daňovými úlevami na točené pivo, z...
19. 5. 2023 ▪ 5 min. čtení

Ohřát to zvládne i uklízečka. Restaurace kvůli nedostatku lidí stále častěji vaří z polotovarů

Sehnat kuchaře je pro české restaurace čím dál těžší. Po pandemickém odlivu v gastronomickém odvětví stále chybí zhruba 10 tisíc pracovníků....
3. 5. 2023 ▪ 5 min. čtení

Nikoho nepotkat, s nikým nemluvit. Nové technologie mění společnost a jsou i rájem pro asociály

Mnozí z nás díky novým technologiím úspěšně fungují, aniž se musí setkávat s jinými živými bytostmi. Lidé spolu podle průzkumů tráví stále méně...
21. 4. 2023 ▪ 14 min. čtení
SPOTLIGHT

Roky jsme poslouchali hovadiny. Drahota nás brutálně dohnala, tvrdí šéfkuchař Pohlreich

„Je mi jedno, jestli v kuchyni dělá holka nebo kluk, dokud zvládá svoji práci. Myslím ale, že pro dámy existují vhodnější povolání než...
28. 3. 2023 ▪ 33:20 min.

Ze školních jídelen se stávají konkurenti běžných restaurací. Je to nerovný boj, stěžují si restauratéři

Majitel sítě pizzerií Coloseum Jan Mužátko v Česku provozuje celkem 20 restaurací, jednu z nich také v Liberci nedaleko hokejové arény. Vedle...
7. 3. 2023 ▪ 4 min. čtení

Kde jsou na gastromapě hluchá místa? A může dražší podnik uspět i na vsi? Starosta se ptá foodblogera Hejlíka

Existují v Česku stále ještě místa, kde ani přes veškerou snahu nenajdete dobrou restauraci nebo kavárnu? Přežijí ekonomicky těžké období spíše...
3. 3. 2023 ▪ 57:59 min.

Hoteliér se přiznal k uplácení magistrátních zastupitelů. Snížil si tak trest na polovinu

Překvapivý úvod mělo pondělní jednání odvolacího soudu, který řešil případ pražského hoteliéra Petra Bauera. Obvodní soud pro Prahu 1 mu původně...
21. 2. 2023 ▪ 7 min. čtení

Vedení Woltu navýšilo odměny, kurýrům to ale nestačí. V úterý plánují zablokovat pražskou magistrálu

Zatímco v továrně jihokorejského Nexenu v Žatci na Lounsku se vedení se stávkujícími zaměstnanci domluvilo, mezi Woltem a nespokojenými kurýry...
9. 2. 2023 ▪ 4 min. čtení

Tržby restaurací v Praze utíkají zbytku Česka. Prohrávají vesnické hospody

Po dvou letech zažili podnikatelé v gastru dvanáct měsíců, kdy jejich podnikání nijak nepoznamenal covid. Restauracím, hospodám a barům se proto...
26. 1. 2023 ▪ 4 min. čtení

Chcete to do krabičky? musí se ptát španělské restaurace. V Česku by to byla nesmyslná povinnost, říká Stárek

Restaurace ve Španělsku budou muset od Nového roku povinně nabízet hostům možnost odnést si nesnědené jídlo s sebou domů v recyklovatelném...
27. 12. 2022 ▪ 4 min. čtení
DVTV

Za inzerát na servírku dostal 20 tisíc pokutu: Úřad by měl pomáhat, ne nás šikanovat

„Servírku už jsem našel a zase ztratil. Teď už hledám samozřejmě obsluhu,“ říká hostinský Jan Dobiáš, kterému inspektorát práce...
16. 12. 2022 ▪ 11:45 min.

Inspektor projde, servírka ne. Mužské označení profesí v inzerátu nevadí, hledat jen ženu se nevyplatí

Inspektorát práce minulý týden udělil nebývale vysokou pokutu 20 tisíc korun za diskriminační inzerát. Majitel restaurace v něm uvedl, že přijme...
6. 12. 2022 ▪ 4 min. čtení
Petr Honzejk
Petr Honzejk

Úředníci otravují slušné podnikatele. Stát se jeví jako předražený buzerační aparát

Největší škody nadělají zpravidla bizarní excesy. Protože jsou bizarní, soustřeďuje se na ně obrovská pozornost. A protože to jsou excesy, vážně...
7. 12. 2022 ▪ 3 min. čtení
Další články
Práce Kurzy
  • Obchodní ředitel FMCG
  • Country Manager CZ
  • Advanced Quality Engineer
  • Staň se naším novým projektovým manažerem!
Další nabídky práce
  • Jak úspěšně najít práci
  • Nastavení e-mailového klienta Microsoft Outlook
  • Hackněte svou hlavu!
  • Úvod do kritického myšlení
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2023 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
  • RSS kanály
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce. Bez souhlasu vydavatele je zakázáno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.
Přihlásit se
Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto e-mailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto e-mailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit e-mailem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz