Mladí a nadaní Ještě jim nebylo osmnáct let, a už dokázali výjimečné věci. Ve sportu, literatuře, vědě. Jak je o mladé talentované Čechy postaráno a jaké... 15. 11. 2013 ▪ 16 min. čtení
Recenze V bistru pro hipstery Plevel zvítězila forma nad obsahem, například u polívek Tam, kde je dost dlouho dostatečná koncentrace hipsterů, vždycky dřív nebo později vznikne nějaké bezmasé bistro s akurátním espresem. Chvíli to... 19. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení
Forma a obsah Plevele Plevel Krymská 2, Praha tel.: 273 160 041 e-mail: info@restauraceplevel.cz www.restauraceplevel.cz Když člověk prochází Krymskou ulicí ve... 9. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení
Kavárna, střed světa Místo intelektuálního setkávání i kvasu, politické shromaždiště, klubovna... Všechny tyto přídomky si zasloužily nejen kavárny prvorepublikové,... 4. 10. 2013 ▪ 13 min. čtení
Outdoorová čočka Proti penízkům klasické hnědé čočky je ta červená trošku drobnější, liší se nejen barvou, ale taky chutí a hlavně dobou, kterou musí strávit na... 4. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení
Bibimbap na faře Bibimbap Křižíkova 7, Praha 8 Tel.: 737 917 956 e-mail: angeluslee@naver.com www.bibimbap.cz Bibimbap je slovo jako z dětské říkanky. Mohla by... 2. 10. 2013 ▪ 4 min. čtení
Polenta, nebo žganci Kukuřičná mouka je surovinou, která má nezastupitelné místo především v mexické a jihoevropské kuchyni. Na Balkáně z ní dělají hlavně kaši, v... 27. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
Na výhled a na pivo T-anker OD Kotva, 5. patro, náměstí Republiky 8, Praha 1 Tel.: 722 445 474 e-mail: info@t-anker.cz www.t-anker.cz Jsou města, kde se restaurace... 25. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
Chuť léta v ústech Stačí jedna salátová okurka, pár snítek máty a několik limetek a během hodiny můžete servírovat osvěžující pití, které vám v prvních podzimních... 20. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
Boršč na babí léto Litevská kuchyně je vydatná jak obřími porcemi, tak surovinami, které jsou tučné, hutné a syté. Pokud ji chcete ochutnat z jiné stránky, než... 13. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
Žemle navíc Le Camille Štefánikova 8, Praha 5 tel.: 731 439 713 e-mail.: lecamille@email.cz Některé části měst se v jistých chvílích doslova proměňují před... 16. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
Dáte si kyselo, nebo kúsky? Haná, Valašsko, Chodsko, Pošumaví, Podkrkonoší... Národopisné regiony jsou jeden gastronomický unikát vedle druhého. V každém najdete spoustu... 6. 9. 2013 ▪ 13 min. čtení
Gule z Gavaliera Gavalier Námestie sv. Trojice 14, Banská Štiavnica tel.: +421 903 802 226 www.gavalier.com Mám pocit, že lidstvo se dělí na dvě poloviny: na ty,... 4. 9. 2013 ▪ 4 min. čtení
České oběti Himálaje Patřili k nejlepším horolezcům střední Evropy, jejich odvážné výstupy k vrcholkům sledovali ostatní se zadrženým dechem. Osmitisícovky je... 30. 8. 2013 ▪ 7 min. čtení
Borůvky v lahvi Modrá pusa od borůvek patří k létu stejně jako bezinková limonáda nebo jahodové knedlíky. Když se sezona těchto aromatických bobulek začne... 30. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení
Srbské a syrové Jelica Na Zlíchově 35, Praha 5 tel.: 251 555 536 e-mail: jelica@email.cz www.jelica.cz Když procházíte pražským Zlíchovem, dýchne na vás cosi... 28. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení
Srstky neboli chlopáčke Angrešt patří k sezonnímu ovoci, na nějaké velké mrazení nebo zavařování se zrovna nehodí. Pokud jej nechcete proměnit pouze v tradiční džem či... 23. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení
Mengusovská na talíři Mengusovská dolina patří ve Vysokých Tatrách k těm, jimiž každý rok projdou tisíce lidí, a neztrácí přitom punc horské divočiny.Pěšinou tu... 21. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení
Bublanina pro tetičku Patří k nejjednodušším a nejrychlejším receptům, jaké existují, a proto se hodí pro případ nečekaných návštěv. Zároveň může mít tolik podob, že... 9. 8. 2013 ▪ 4 min. čtení
Industriál nedáme Ještě před patnácti lety industriální památky zajímaly jen pár odborníků a široká veřejnost je vnímala spíš jako nepřitažlivé relikty minulosti.... 2. 8. 2013 ▪ 14 min. čtení