Amuse bouche - jedná se o malé "jednohubky" připravené kombinací netradičních surovin, podávané před jídlem pro povzbuzení chuti. Tento francouzský termín lze volně přeložit jako "pobavit svá ústa". Mohou se podávat také na lžících nebo v malých skleničkách ve formě koktejlu. Je vhodné je využít jako pozornost podniku v rámci podpory prodeje.

Carving - dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny. Využívá se při slavnostních gastronomických akcích (rauty, svatby). První zmínky o dekorativním vyřezávání pocházejí již ze 7. století našeho letopočtu z východoasijských zemí a za největší mistry tohoto umění jsou považováni Thajci.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se