Vše, co se týká bioproduktů, je v poslední době skloňováno snad ve všech pádech. Odkud bio pochází a jaký je jeho význam? Největší zastoupení bio-potravin v oblasti gastronomie je samozřejmě v zemích s nejvíce rozvinutými biotrhy, tedy v USA, Německu, Švýcarsku, Velké Británii či Itálii. V České republice se biopotraviny využívají od roku 1999, v posledních třech letech se však jejich využívání výrazně rozšířilo a vznikají i restaurace specializované pouze na bio a wellness food. Zařazení biopotravin do českých restaurací bylo oddalováno pravděpodobně z důvodu podceňování jejich významu, obav z navýšení ceny a nezájmu hostů.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se