#jídlove Lukáše Hejlíka Jasně, dalo by se říct, vždyť je to jen smažené kuře. Ale vážení, Vojta Knoll s Michalem Valentou to dotáhli do absolutní dokonalosti. Kluci... 5. 12. 2025 ▪ 2 min. čtení
Nová, česká, dlouhověká. Šéfkuchařka Jana Jelič vysvětluje, jak v kuchyni propojit tradici s longevity přístupem a proč může být česká kuchyně zdravá i světová Česká kuchyně může být lehká, moderní a zároveň hluboce zakořeněná v tradici. Stačí změnit přístup. Šéfkuchařka Jana Jelič ukazuje, že... 5. 12. 2025 ▪ 7 min. čtení
Michelinský šéfkuchař z Berlína otevřel v Praze novou restauraci. Z české gastronomické scény je nadšený. Jeho cílem je další hvězda Usměvavý a pozitivně naladěný kuchař Gal Ben Moshe tvoří nejen skvělá jídla, ale i prostředí, v němž chcete pracovat. Šéfkuchař pocházející z... 2. 12. 2025 ▪ 6 min. čtení
velké čtení Na skvělé šéfkuchaře nenarazíte jen v Praze: příběhy tří mladých gastronomických mágů z opačných konců republiky V prosinci se českým restauracím budou udělovat michelinské hvězdy. Zatím je mají jen dva podniky v Praze. Představujeme tři špičkové šéfkuchaře... 28. 11. 2025 ▪ 15 min. čtení
Exkluzivně Five Guys se v Máji otevře už za pár dní. Nechceme cenou lidi vyděsit, říká podnikatel Klán o nastavené laťce Přesně před dvěma lety se poprvé objevila zpráva, že do Česka přichází vyhlášený americký řetězec Five Guys, který se proslavil svými... 24. 11. 2025 ▪ 7 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Wen je mladá dáma původem z Číny. Jejím oborem byl byznys management, s tím se také dostala do Česka. Ale práce v kanceláři ji přestala bavit a... 14. 11. 2025 ▪ 2 min. čtení
Gastronomie bez limitů. Rýže s mangem podávaná z motorky i ryba s banánem Když cestujeme, nasáváme místní kulturu všemi smysly. Chutě nevyjímaje. Pro řadu cestovatelů jsou kulinářské zážitky jedním z hlavních důvodů,... 12. 11. 2025 ▪ 5 min. čtení
Sladké nejí, přesto peče zákusky, pro které si do Podkrkonoší jezdí lidé z Prahy i Hradce Králové Do obce Vítězná-Huntířov buď zabloudíte, nebo sem cíleně vyrazíte za malebnou podkrkonošskou krajinou. Poslední dobou má vesnice ještě jeden cíl... 11. 11. 2025 ▪ 6 min. čtení
#HotSpots: Svatomartinská husa, poctivý kaldoun a domácí povidla S příchodem listopadu se na talířích potkává podzimní úroda s husí tradicí svatého Martina. Restaurace provoní vůně pečených jablek,... 6. 11. 2025 ▪ 3 min. čtení
Přežili období, kdy byli bez zisku a jeli na dřeň. Nyní má značka Klimchi butik na Václavském náměstí a stala se pražskou Firmou roku Většinu obratu české firmy Klimchi tvoří export, své designové sklo prodává na trzích od USA po Singapur. Dveře na zahraniční trhy si mladý... 27. 10. 2025 ▪ 5 min. čtení
Firma a Živnostník roku Firmou roku v Moravskoslezském kraji je výrobce designového nábytku, známější ve světě než v Česku. Živnostníkem pak street food srdcař Většinu odbytu mají v zahraničí, jejich prémiový venkovní nábytek si koupily do svých kanceláří značky Chanel, Bulgari nebo fotbalová UEFA. A... 17. 10. 2025 ▪ 6 min. čtení
Ostřílený šéfkuchař si na střeše Masaryčky otevřel vysněný podnik. Servíruje foie gras z kešu ořechů nebo cavatelli ze ztvrdlého chleba S terasou v samém cípu nejvyššího patra Masaryčky, s mimořádným výhledem na panorama metropole od žižkovského vysílače přes Pražský hrad až po... 29. 10. 2025 ▪ 6 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Vietnamští bratři i ve svém novém podniku servírují delikátní kombinace tradičních receptů Bratři Khan a Giang patří k nejvýraznějším tvářím druhé vietnamské generace v české gastronomii. Z restaurace Gao Den na kraji Prahy se posunuli... 4. 11. 2025 ▪ 2 min. čtení
48 hodin v Innsbrucku: Za lyžováním na ledovci i tradiční tyrolskou gastronomií Hlavním městem Tyrolska vás provede redaktor PročNe Ondřej Elsner, který v dospělosti získal v Innsbrucku novou část rodiny, a tak měl kromě... 24. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
#HotSpots: Kde jíst, pít a nakupovat v Barceloně jako místní Barcelona je skvělou destinací, především když nepraská ve švech turisty. Nejlepší je tak do katalánského města vyrazit v podzimních či jarních... 16. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
Michelinský průvodce ocenil nejlepší hotely v Česku. Rozdělil 11 prestižních klíčů, tři z nich mimo Prahu Tak jako michelinská hvězda značí, kde vás čeká výjimečný kulinářský zážitek, Michelin Key hledá mimořádná místa, kde budete chtít zůstat. Klíče... 16. 10. 2025 ▪ 3 min. čtení
Be positive Příroda není supermarket. S nejlepší kuchařkou světa o kreativitě, udržitelnosti a byznysu špičkové restaurace Do kraje kolem řeky Soči v západním Slovinsku zabloudí Češi často proto, že hledají krásy horských údolí, a ti znalejší historie i místa, kde v... 13. 10. 2025 ▪ 7 min. čtení
Konec levných hospod v Čechách. Index „smažák“ klesá a zdražování zpomalilo, slabí nepřežijí České gastronomické podniky zvedly v srpnu podle údajů poskytovatele pokladních systémů společnosti Dotykačka ceny o víc než tři procenta oproti... 8. 10. 2025 ▪ 7 min. čtení
#HotSpots: kam v Česku pro voňavý chléb, dokonalý croissant nebo sladkou tečku Z pecí se zde line vůně křupavých chlebů, máslových croissantů, buchet, koblih a koláčů plných ovoce. Připravili jsme si pro vás výběr... 3. 10. 2025 ▪ 4 min. čtení
Nejdřív umýt záchod, potom jít rozdávat jídlo cestujícím. Leo Express naštval svoje stevardy a zkouší i jízdenky na stání Železničním dopravcům letos ubylo cestujících. Se situací se snaží vypořádat také zvýšením nároků na zaměstnance. Kromě RegioJetu je to patrné i... 3. 10. 2025 ▪ 5 min. čtení