#jídlove Lukáše Hejlíka Bratři Khanh a Giang Ta jsou neskutečně produktivní a pilní. Jakýkoliv jejich další nový podnik alarmuje foodies a posílá je okamžitě na značky.... 11. 4. 2025 ▪ 2 min. čtení
Jeden byznys mu covid vzal, druhý zase zrodil. Choice patří mezi nejrychleji rostoucí start-upy Evropy Alex Ilyash ukázal při covidu mimořádnou byznysovou odolnost. Jeho společnost DaVinci, která organizovala hromadné zájezdy, dopady koronavirové... 8. 4. 2025 ▪ 7 min. čtení
28:54 Spotlight Těhotnej kuchař: Největší česká prasárna je Masox. Lidi to v akci vždycky vykoupí, nejspíš aby nezemřeli hlady Těhotnej kuchař Jaroslav Vajgl se stal po čtyřicítce influencerem. Na sociální sítě natáčí videa o vaření a třeba na Instagramu ho sleduje přes... 24. 3. 2025 ▪ 28:54 min.
Velká trojská hostina. Kavárnice se svou zákaznicí vybudovaly bistro se skvělou gastronomií a divokou zahradou, kam se budete vracet Na pravém břehu Vltavy, na dohled od Trojské lávky a jen pár minut od bran pražské zoologické zahrady, se za nenápadnou zdí ukrývá místo s... 25. 3. 2025 ▪ 5 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Dětské vzpomínky na tradiční vietnamskou hostinu na Vinohradech Jestli máte rádi vietnamskou kuchyni, zpozorněte. Rice Field na pražských Vinohradech otevřelo s naprosto originálním konceptem. Byl to dlouho... 31. 3. 2025 ▪ 2 min. čtení
CzechTourism podepsal smlouvu s vydavatelem Michelin Guide. Česko bude propagovat tři roky Státní agentura na podporu cestovního ruchu CzechTourism letos uzavřela tříletou smlouvu s francouzskou společností Michelin, která vydává... 7. 3. 2025 ▪ 2 min. čtení
Díky covidu lidé zjistili, že výplatu lze získat i bez práce. Život za cizí peníze se stal standardem Na 1. březen připadá výročí, na které by většina lidí nejraději zapomněla. Před pěti lety se v Česku objevili první nakažení covidem‑19 a... 7. 3. 2025 ▪ 9 min. čtení
Pro všechny smysly. Nová restaurace láká na nápaditou kuchyni „mezi street foodem a fine diningem“ i dokonalý interiér Už na první pohled je jasné, že tohle místo má propracovaný koncept od začátku do konce. Zasazena do pražského barokního Kolowratského paláce na... 26. 2. 2025 ▪ 1 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Od zmrzlinového stánku k nejlepší cukrařině a pekařině v Česku Medaili za své výkony na poli gastronomickém si rozhodně zaslouží Jana Novotná. Nadšená cukrářka a pekařka, která kdysi dávno koupila opuštěný... 21. 2. 2025 ▪ 2 min. čtení
Dřív jsem chtěl být vidět všude. Loni jsem ale asi dospěl a začal optimalizovat firmu zevnitř, říká zakladatel Magu a hlásí tržby 300 milionů Tenhle příběh začal v garáži u kýblů s čajovou houbou s velkou dávkou odhodlání a trpělivosti. Teď Magu každý měsíc prodá 250 tisíc lahví... 17. 2. 2025 ▪ 5 min. čtení
48 hodin v Berlíně: Kde bydlet, nakupovat, jíst a co nesmíte minout. Naplánujte si výlet s Klárou Tománkovou Interiérová stylistka a kreativní konzultantka Klára Tománková je vášnivá cestovatelka, milovnice výtvarného umění, hudby a dobrého jídla.... 10. 3. 2025 ▪ 4 min. čtení
Rodina, tradice a trnky. Tady pálí slivovici přesně takovou, jakou ji dělal už jejich prapraděda V centru Zlína stojí na první pohled malá pálenice rodiny Navrátilových, jejich slivovici ale najdete v těch nejlepších českých podnicích. Pálí... 16. 2. 2025 ▪ 5 min. čtení
Smažák zdražil o dvě třetiny, dvanáctka o polovinu. Jak se za posledních šest let změnily ceny v restauracích Hovězí guláš, vepřový řízek nebo smažený sýr. Za klasické pokrmy české obědové kuchyně lidé zaplatí bezmála o dvě třetiny víc než před šesti... 11. 2. 2025 ▪ 8 min. čtení
Každý měsíc jiné téma na talíři. V hotelu Andaz sestavili originální víkendové brunch menu Jen pár kroků od Jindřišské věže v přízemí hotelu Andaz Prague najdete oblíbenou restauraci ZEM PRAGUE, která chce vedle svého à la carte... 31. 1. 2025 ▪ 1 min. čtení
Do Česka přichází nová vlna zdravých fastfoodů. Se saláty, wrapy nebo poké chtějí porazit burgery a hranolky Domácímu trhu s fastfoody dlouhodobě dominuje trojice z USA McDonald‘s, KFC a Burger King. V poslední době do Česka vstupují i další... 28. 1. 2025 ▪ 4 min. čtení
BeNative Deset důvodů, proč pít neoprávněně podceňované Lambrusco Mezi nejslavnější vína Itálie, kterými jsou Chianti, Prosecco nebo Pinot Grigio, patří také lehce šumivé červené víno Lambrusco. Tradiční nápoj... ▪ 6 min. čtení
Rozhovor Nejdůležitější náhoda v mém životě? Když mě vyhodili z PPF, říká šéf českého Makra Jiří Nehasil Současný šéf Makro Cash & Carry ČR Jiří Nehasil za svůj profesní život prošel řadou firem. V 90. letech začínal v gastrobyznysu. V roce 2010... 12. 12. 2024 ▪ 11 min. čtení
Kurátor: Designové české vánoční ozdoby i nový rooftop bar na Masaryčce, který musíte vyzkoušet Redakční výběr toho nejzajímavějšího, o čem se mluví v kuloárech. Pro vaše rozhovory nabité inspirací. 27. 12. 2024 ▪ 8 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Do Kounického dvora na holanďák i kapří hranolky Dolní Kounice jsou krásné, a přitom nepříliš známé městečko jihomoravského kraje. Ano, možná jste už slyšeli o klášteru Rosa Coeli, dost možná i... 6. 12. 2024 ▪ 2 min. čtení
Foto story: Ztraceno v překladu ... aneb sám v cizím městě. Jakmile zavřete dveře a necháte za sebou ryčící Tokio, přejděte do meditačního režimu. Nasávejte výsostně... 27. 12. 2024 ▪ 1 min. čtení