Kurátor Redakční výběr toho nejzajímavějšího, o čem se mluví v kuloárech. Pro vaše rozhovory nabité inspirací. 15. 11. 2024 ▪ 8 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Brno poslední půlrok žije Zazou, pizzerií neapolského typu, která otevřela ve Vachově. A to ruku v ruce s tolik skloňovaným „veřejným... 15. 11. 2024 ▪ 2 min. čtení
Fastfoodu se v Česku daří. KFC otevře v Praze svou vůbec první vlajkovou restauraci v Evropě Český trh s fastfoodem stále roste. Dokladem toho je i otevření vůbec největší pobočky KFC v zemi, které se odehraje ve čtvrtek v Praze. Pro... 13. 11. 2024 ▪ 3 min. čtení
Do Prahy přijíždějí slavní francouzští vinaři. Vypravte se na jedinečnou degustaci těch nejlepších vín Všichni milovníci vína, pozor! Přijďte oslavit La Paulée, dožínky po francouzsku, kde můžete celé odpoledne ochutnávat ta nejzajímavější vína a... 5. 11. 2024 ▪ 2 min. čtení
Fastfood v Česku rychle roste. Proti miliardovým McDonald´s a KFC vyrážejí draví soupeři a jeden silný český hráč Dlouhé roky byl český trh s rychlým občerstvením obsazený „velkou trojkou“ McDonald’s, KFC a Burger King. Fastfood vyšel z covidu... 16. 10. 2024 ▪ 6 min. čtení
Do Česka vstoupil další zahraniční fastfood. Nepřichází jako ostatní z USA, ale z Ukrajiny Pražská gastronomická scéna má nového hráče. Svou první pobočku v Česku ve středu otevřel ukrajinský řetězec rychlého občerstvení Lviv... 3. 10. 2024 ▪ 4 min. čtení
ROZHOVOR Káva i kakao prudce zdražily. O cenu už se nebojuje, jde o to, jestli zboží vůbec bude, říká podnikatel Byznys firem, které spoluvlastní mladý podnikatel Václav Durďák, se točí kolem surovin, jejichž cena za poslední rok na burze vystřelila prudce... 1. 10. 2024 ▪ 8 min. čtení
Exkluzivně Je Česko dost dobré pro michelinské hvězdy? Před příjezdem komisařů vznikla tajná analýza, jejíž závěry mají HN k dispozici Stála necelých pět milionů korun a tajnosti kolem ní jsou větší než při sestavování státního rozpočtu. Analýza o stavu české gastronomie, kterou... 26. 9. 2024 ▪ 4 min. čtení
Zájem o franšízy s trdelníkem roste. Twistcafe k nim přikoupilo i síť pojízdných kaváren z Brna a rozvážku pizzy Trdelník sice nepochází z Česka, ale tuzemské značce Trdlokafe prodávající toto sladké pečivo roste byznys doma i v zahraničí. Holding Twistcafe... 23. 9. 2024 ▪ 5 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Vršovická Vila 63 vás nadchne skvělým jídlem, kafem i posezením na zahradě Když na loňské léto otevírala Vila 63 svou překrásnou kavárenskou zahrádku, byla to událost pro spoustu foodies. Posezení pod stromy, zelené... 27. 9. 2024 ▪ 2 min. čtení
Nebeská michelinka. Nejmladší kuchařka s prestižním oceněním vám v Rijece naservíruje dokonalý gurmánský zážitek Vysoko nad zátokou se odkrývá panoramatický výhled na nekonečně modré moře a vy si připadáte jako v nebi. A vlastně v něm tak trochu jste... 17. 10. 2024 ▪ 3 min. čtení
Není pravda, že turistům účtujeme více. Jen místní platí méně. Japonské restaurace zavádí dvojí ceny Pokud umíte perfektně japonsky a objednáte si jídlo v tokijském suši baru, pak bod pro vás, protože je pravděpodobné, že při své příští cestě do... 17. 8. 2024 ▪ 4 min. čtení
Japonským restauracím chybí personál. Při výrobě sushi tak pomáhají roboti Restauracím se v Japonsku daří. Hostů po předchozí pandemii, která notně otřásla trhem gastronomických služeb, přibývá. Podnikatelé svádějící... 31. 7. 2024 ▪ 4 min. čtení
Jídlo jako destinace. Lidé žádají kvalitní gastronomii ve městě i v obchodních centrech V Evropě roste počet hal s pestrou nabídkou bister a barů na jednom místě, které často nabízejí také kulturní a společenské vyžití. Tento trend... 28. 7. 2024 ▪ 6 min. čtení
Naplánují nejlepší trek, najdou zpáteční letenku. Deset aplikací, které usnadní letní cestování Zabalit si kufr na dovolenou a vyrazit na letiště je vlastně už jen taková třešnička na dortu. Té předchází hodiny a hodiny na internetu,... 17. 7. 2024 ▪ 6 min. čtení
Argumentů pro platby pouze v hotovosti ubývá. Podnikatelé mohou odvádět z transakcí méně než procento Během letních měsíců se v poslední době stalo jedním z ústředních témat placení v obchodech. Řada stánkařů, provozovatelů kiosků v kempech či na... 3. 7. 2024 ▪ 5 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka Jednou z neoriginálnějších gastronomických adres v Praze je restaurace s pekárnou U Kalendů. Ano, tahle hospoda, která vznikla na počátku... 21. 6. 2024 ▪ 2 min. čtení
O člověku, jídle a radosti ze života. David Böhm vás ve své restauraci El Camino naučí milovat tapas a všechno, co k němu patří Když se zeptáte milovníků jídla, kam v Praze vyrazit na večeři, mezi jejich tipy se stoprocentně objeví vinohradské El Camino. Restauratér David... 13. 9. 2024 ▪ 8 min. čtení
Uzavřenost místních je absolutní, své domy cizincům ani nepronajímají, říká o Zermattu Čech, který tam rozjíždí realitní byznys Vařil s hvězdným Gordonem Ramsaym a se svou vášní ke gastronomii se prosadil u michelinských komisařů i v uzavřeném byznysu vyhlášeného... 25. 6. 2024 ▪ 7 min. čtení
Čeští kavárníci učí v Montevideu jíst Uruguayce guláš. Trdelníky si hosté vynutili sami Sarandí, hlavní pěší bulvár Montevidea, je pozoruhodné místo. Staré město uruguayské metropole se nachází na poloostrově a díky této poloze je... 4. 6. 2024 ▪ 7 min. čtení