Hospodářské noviny
Hledat Přihlásit seMůj účet Předplatné
Přihlásit seMůj účet
  • Home
  • Byznys
  • Zprávy
  • Názory
  • Tech
  • Reality
  • Investice
  • Podcasty
  • PročNe
  • Archiv
  • Další
  • Green Deal
  • Made in Czech-o-Slovakia
  • Předsednictví EU
  • Víkend
  • Inovátoři roku
  • Top ženy
  • Nej banka / Nej pojišťovna
  • Speciály HN
  • Předplatné
  • Redakce
  • Inzerce
  • Kontakty
  • Ekonom
  • Respekt
  • Logistika
  • Právní rádce
  • Economia
  • BeNative
  • Nastavení účtu
  • Moje předplatné
  • Odhlásit se

Pohostinství

RSS článků k tématu: Pohostinství

Z Británie odchází pracovní síly. Na stůl v restauraci se čeká i měsíc a rezervace je za poplatek

Obsazeno, hlásí většina rezervačních systémů restaurací ve Velké Británii. Nejbližší volný termín na večeři pro dva lze sehnat v lepším případě...
11. 12. 2021 ▪ 4 min čtení

Zmrzlinářský nomen omen: cukráři Ňam Ňam sídlí ve vesnici Velká Dobrá

Kousek za Kladnem v obci Velká Dobrá sídlí zmrzlinářská firma, která má podobně jako vesnice cukrářsky příznačné jméno: Ňam Ňam. Stojí za ní...
10. 9. 2021 ▪ 5 min čtení

Ajťák z Indie si plní v Praze sen: otevřel koktejlový bar tam, kde kvůli covidu skončil známý podnik Cash Only

Indický ajťák a podnikatel Harsha Kiran Gudibandi vždy chtěl mít vlastní hospodu. V době covidu se rozhodl sen si splnit. A protože se usadil v...
27. 8. 2021 ▪ 5 min čtení
DVTV

Epidemie, která přijde, bude drastičtější. Vláda honí kočku za ocas, říká hostinský z Malého Janka

Vláda si zadělává na obrovský problém. Přijde daleko drastičtější epidemie, epidemie krachů firem a nezaměstnanosti. Na velké obchody si vláda...
11. 12. 2020

Otevřeno bude i po osmé. Část restauratérů se chystá protestovat proti nelogickým opatřením

Přesně čtyři dny mohli mít majitelé českých barů a restaurací otevřeno pro zákazníky až do 22. hodiny. Skóre Protiepidemiologického systému...
8. 12. 2020 ▪ 4 min čtení
Petr Honzejk
Petr Honzejk

Ministr Blatný, mistr strachu a represe

Ministr zdravotnictví Jan Blatný prohlásil, že požaduje milionové postihy pro hospodské, kteří nerespektují zavíračku ve 22:00. Je jasné, že...
7. 12. 2020 ▪ 2 min čtení
Podcast HN

Slýchali jsme, že Češi na baru nesedí. Blbost, říká zakladatel Baru, který neexistuje Jan Vlachynský

O sezení na baru a gastronomickém boomu v Brně mluvil v podcastu Poprvé Jan Vlachynský.
30. 10. 2020 ▪ 1 min čtení
podcast poprvé

Naučil Čechy sedět na baru a postavil nejslavnější podnik v Brně. Jan Vlachynský o pohostinství a Baru, který neexistuje

První zkušenosti s gastronomií získával na vánočních trzích v Brně. Před 11 lety tam začal se svým kamarádem prodávat mošt. Později při brigádě...
26. 10. 2020 ▪ 30:30 min
dvtv

Zavřené školy nás stojí nejvíc. Čím tvrdší bude lockdown, tím dřív se otevřou, tvrdí ekonom Jurajda

Jakkoli je to teď pro restaurace katastrofické, z celospolečenského hlediska jsou to drobné. Dopady krátkodobých absencí školáků jsou ale podle...
15. 10. 2020
Petr Sklenář
Petr Sklenář

Inflace se v české ekonomice zabydlela

Lehce zvýšená inflace se v české ekonomice zabydlela velmi dobře a ven ji nevyhání ani rekordní propad ekonomiky. Na jaře ČNB, podobně jako snad...
20. 11. 2020 ▪ 3 min čtení

Neskládáme zbraně, hlásí bary, i když přicházejí o většinu tržeb

Modrá myš ve Stodolní ulici v Ostravě působí jako zjevení. Nečepují tam pivo, nemají ani kávu, podnik živí prodej koktejlů, které bar v...
6. 10. 2020 ▪ 5 min čtení
Petr Houdek
Petr Houdek

VŠE o...morálce hostů v restauracích

Na jaře štamgasti podrželi své oblíbené restaurace: objednávali donášky, předpláceli si pivo a kupovali dárkové certifikáty. Nicméně, co morálka...
1. 10. 2020 ▪ 3 min čtení

Za tři měsíce přišel trh s pivem skoro o pět miliard. Češi si ale prvenství v pití zřejmě udrží

Ve spotřebě piva na osobu Češi dlouhodobě vévodí světu. Loni každý obyvatel země včetně kojenců vypil průměrně 142 litrů piva. Lidé, kteří jsou...
29. 7. 2020 ▪ 4 min čtení
Velké čtení

Hospody na suchu: v centru Prahy stále chybí hosté. Propady tržeb počítají na desítky procent

V podloubí naproti kostelu svatého Mikuláše švitoří hlasy a příbory skřípají po talířích. Zahrádka před hospodou U Glaubiců je plná lidí....
4. 6. 2020 ▪ 9 min čtení
Anketa HN

10 absurdních zákonů a nařízení: trojí zdanění piva, nebo koronavirový chaos? Hlasujte pro absurditu roku

Pandemie koronaviru není jedinou komplikací, která dopadla na český byznys. Ačkoliv stát se s nákazou snažil vyrovnat, některými příkazy a...
10. 6. 2020 ▪ 10 min čtení

Češi začali opět utrácet. Pandemie je naučila platit hlavně bezhotovostně

S ústupem obav z následků pandemie koronaviru lidé začali zase více nakupovat. Zatímco v některých oblastech, jako je třeba pohostinství, se...
2. 6. 2020 ▪ 4 min čtení
Rozhovor

Nejdřív deprese, pak nadšení. Principál brněnských barů, o kterých píší i New York Times, líčí, jak jeho byznys proměnil koronavirus

Brněnská barová scéna je dnes pojem, a to nejen v Česku. Velkou zásluhu na tom má Jan Vlachynský se svým byznysovým partnerem Andrejem Vališem....
10. 4. 2020 ▪ 13 min čtení

Vydržíme nejvýš dva měsíce, bojí se šéf jídelny. Tržby jí nestačí ani na mzdy

Praha mívala slavný Automat Koruna na Václavském náměstí, v Českém Těšíně je podobně známá jídelna Tempo. Sídlí přímo naproti nádraží s...
7. 4. 2020 ▪ 5 min čtení

Jen půjčky od státu nestačí, restaurace a občerstvení se bojí, že boj s virem dlouhodobě nezvládnou

Už v úterý vyprší desetidenní období, kdy musely mít všechny restaurace spolu s většinou obchodů zavřeno. Jejich majitelé ale předpokládají, že...
23. 3. 2020 ▪ 5 min čtení
Gastromapa lukáše hejlíka

Za víkend prodají klidně devět kilo kalamár. Zahradní restaurace Villy Vojkov nedaleko Prahy opět žije

Nedaleko Prahy v obci Tehovec je bývalý zájezdní hostinec z roku 1907 Villa Vojkov. Dnes tu funguje romantická zahradní restaurace, kterou...
11. 9. 2018
Další články
Práce Kurzy
  • Výrobní ředitel
  • EKONOMICKÝ ŘEDITEL/EKONOMICKÁ ŘEDITELKA
  • Continuous Improvement Manager
  • MANAŽER/KA NÁBORU
Další nabídky práce
  • Word 2016: Pokročilé formátování 1
  • Práce s informacemi ve výrobě I.
  • Jak si pamatovat jména a učit se jazyky
  • Každodenní pokec v němčině
Další kurzy a školení
TIP Atmoskop.cz - hodnocení firem zaměstnanci
Nabídka práce a kurzů
Hospodářské noviny

© 1996-2022 Economia, a.s.

Hospodářské noviny (print)   ISSN 0862-9587
Hospodářské noviny (online) ISSN 2787-950X

Sledujte nás
Stáhněte si aplikaci HN
  • Kontakty
  • Tiráž redakce HN
  • Economia
  • Kariéra v HN
  • Ceník inzerce
  • Ochrana osobních údajů
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Všeobecné smluvní podmínky
  • Koupit / darovat předplatné
  • Newslettery
Autorská práva vykonává vydavatel. Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.

Přihlásit se

Pokračovat s účtem Google Pokračovat s účtem Facebook Pokračovat s účtem Twitter Pokračovat s účtem Apple
Z účtu nelze získat údaje potřebné pro založení účtu (ID, e-mail). Povolte prosím přístup k e-mailu.
Účet služby s tímto emailem je již použit jinde a nelze jej připojit.
K účtu služby se nepodařilo přihlásit. Zkuste prosím opakovat.
Propojení s účtem této služby již existuje.
Účet s tímto emailem již existuje. Zkuste se prosím přihlásit jménem a heslem.
K účtu se nelze přihlásit. Kontaktujte prosím uživatelskou podporu.
Nepodařilo se dokončit proces propojování účtů. Zkuste prosím opakovat později.
Neznámá chyba. Zkuste prosím opakovat později.
Zapomenuté heslo

Ještě nemáte založený účet? Založit si účet na HN.cz