Chybějící stránka menu Petra Holce: V tom aby se prase vyznalo Nemohl jsem tomu věřit. I Španělé, spolu s Francouzi a Italy, největší gurmáni na světě, kteří za dobré jídlo rádi utrácejí více než ostatní... 19. 5. 2018 ▪ 3 min. čtení
Pražská šunka se po šesti letech dostala mezi evropské tradiční speciality. Následuje tak špekáčky a lovecký salám Evropská komise zaregistrovala Pražskou šunku na seznam Zaručeně tradičních specialit, na kterém jsou mimo jiné i Tradiční špekáčky, Spišské... 27. 3. 2018 ▪ 2 min. čtení
Víno, šunka i kaštany provoní na podzim Jižní Tyrolsko. Cyklistům se zcela otevře horská cesta Severoitalská provincie Jižní Tyrolsko nabízí nádherné výhledy na horské masivy, na podzim okořeněné příležitostmi k sezonním gastrozážitkům,... 5. 9. 2017 ▪ 4 min. čtení
Krize končí, drahé iberské šunky je ale nedostatek Cena známé iberské šunky se letos dostala na předkrizovou úroveň. Protože chovatelé v krizi snížili stavy chovaných prasat, nemohou letos... 23. 12. 2016 ▪ 3 min. čtení
ego! Pastrami proslavila židovská lahůdkářství, oblíbili si ho i v Česku Vypadá jako obyčejný chleba se šunkou, hořčicí a okurkou, ale není to jen tak. K přípravě se nejčastěji používá hovězí hrudí či pupek, poté se... 18. 1. 2016 ▪ 4 min. čtení
Gourmet Zápisky protivného hosta: V Praze se rozthl pytel s koktejlovými bary Praha prožívá barovou revoluci. Polévka Pho v karlínském Bistru Red Hot Chilli dostala druhou šanci. A restaurace Polpo předvedla svá pro i... 7. 1. 2016 ▪ 3 min. čtení
Na zprávu Světové zdravotnické organizace o škodlivosti uzenin budeme reagovat, říká hlavní hygienik Uzeniny, masové konzervy a další výrobky z masa zařadila Světová zdravotnická organizace na seznam karcinogenních potravin. To bude mít zřejmě... 28. 10. 2015 ▪ 3 min. čtení
Proč ne?! Luxusní šunka Joselito zraje pět až sedm let. Chuť si navždy zapamatujete Sušená šunka Joselito je nejlepší šunka na světě. Tvrdí to znalci jamónu i šéfkuchař Ferrán Adria. K tomu, aby vznikla, je zapotřebí černých... 5. 12. 2013 ▪ 3 min. čtení
Exotické chuti San Daniele: Slavná šunka z italských hor je tak jemná, že se rozplývá na jazyku Italskou oblast Friuli milují bohové. V údolích, kde se setkává svěží horský vítr s teplým vzduchem Jadranu, se vyrábí sušená šunka proslulá... 23. 7. 2012 ▪ 2 min. čtení
Nejlepší gurmánská šunka? Španělská Bellota z tmavých prasat Nasolená a vzduchem sušená šunka se vyrábí v mnoha zemích světa, překvapivě třeba i v Číně. Největší tradici má však ve Středomoří. V zemích... 17. 3. 2012 ▪ 2 min. čtení
EKONOM: Nejlepší gurmánská šunka? Španělská Bellota z tmavých prasat Nasolená a vzduchem sušená šunka se vyrábí v mnoha zemích světa, překvapivě třeba i v Číně. Největší tradici má však ve Středomoří. V zemích... 17. 3. 2012 ▪ 2 min. čtení