Město, kde je poledne už v jedenáct hodin. Co neminout v Brně? Moravská metropole se dostává do hledáčku i českých turistů čím dál víc díky jedinečné scéně kaváren, barů, bister i restaurací. Není proto... 5. 10. 2022 ▪ 7 min. čtení
Strojírenský veletrh Brněnská gurmánská hitparáda Už dávno se město probudilo z letargie, omylo ospalky a dalo do pucu. Rozkvetl v něm veřejný prostor, na místní univerzity se jezdí studovat z... 8. 11. 2021 ▪ 7 min. čtení
Velké čtení Adventní Brno je jeden pouliční večírek. Do moravské metropole jezdí za předvánoční atmosférou i Slováci a Rakušané Brňané své vánoční trhy milují. Chodí sem několikrát do týdne jako na skvělé místo k přátelským srazům. Korzuje se tu po čtyřech náměstích a... 21. 12. 2019 ▪ 7 min. čtení
Velké čtení Férově od koberce po zubní kartáček. Takový je koncept zakladatelky obchodů Nila Evy Urbanové Potřebu postavit se proti vykořisťování v sobě měla díky profesi advokátky. Když se k tomu připojil zájem o design a ekologii a nostalgie k... 12. 7. 2019 ▪ 7 min. čtení
Na drink do trezoru? Navštívili jsme londýnský hotel, který vznikl na místě banky Kdysi tady bývala banka, teď tu ale hosté plavou v bazénu, kde skladovali zlaté pruty, a za obří dveře sejfu chodí na manikúru i na skleničku. A... 5. 11. 2018 ▪ 6 min. čtení
Odvážné vzkříšení: Londýnská čtvrť King's Cross se z průmyslové oblasti stává místem, kde je trendy žít a pracovat I když čtvrť King's Cross leží v těsné blízkosti centra Londýna, v okolí rušného nádraží se ještě před patnácti lety ukrývalo opuštěné... 24. 5. 2018 ▪ 9 min. čtení
BEL MONDO: Zmrzlina s příchutí mateřského mléka či parmazánu. Ze světa se šíří netradiční chuti Své vlastní zmrzlinové extravagance mají ve Skandinávii, San Francisku i ve Stráži pod Ralskem. Kde můžete ochutnat zmrzlinu s příchutí fazolí,... 24. 6. 2013 ▪ 2 min. čtení
Za jídlem Giuggiole z benátského trhu vypadají jako žaludy a chutnají jako kříženec jablka a datle Dýně jsou v Benátkách na každém kroku. Ve vyhlášené dýňové restauraci La Zucca je ohleduplně pečou v troubě, pak je loupají a zapékají s... 25. 10. 2012 ▪ 4 min. čtení
Recept Vyzkoušejte inverzní knedlíky, s mákem uvnitř a švestkami na víně venku Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se... 14. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení
Ozbrojený jídelníček V hlavním městě San Salvador vyrážím na nákup do blízkého supermarketu. Na každém rohu potkávám hlídače s velkou zbraní. Ploty i zdi tu jsou... 12. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení
Recept Inspirativní cukety. Hodí se do teplé i studené kuchyně, nasladko i slano Jsou cukety nudné? Já říkám NE! Mohou být jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, hodí se do studené i teplé kuchyně, na sladko i slano. Jsou... 8. 9. 2012 ▪ 4 min. čtení
Maková velmoc Z množství máku vypěstovaného u nás by se protočila nejedna (maková) panenka. Na rozdíl od Afghánistánu ho nepěstujeme pro opium, ale opájíme se... 31. 8. 2012 ▪ 4 min. čtení
Za jídlem V Münsteru pijí pivní bowli s jahodami a z marcipánu mají i mrkev s petrželí Kde nalévají bylinný likér s nevyslovitelným názvem Stichpimpulibockforcelorum? Autorka kuchařek Lenka Požárová objevuje, co se dá ochutnat v... 25. 8. 2012 ▪ 4 min. čtení
Káva na talíři Nevím, kdo byl víc v šoku. Jestli já, nebo obyvatelé jednoho panamského městečka, jimž jsem kávu nenalila, ale připravila pro ně dezert z... 24. 8. 2012 ▪ 4 min. čtení
Cuketový chameleon Jsou cukety nudné? Já říkám jemné, křupavé i vláčné, zelené i žluté, do studené i teplé kuchyně, nasladko i slano. Jsou velmi inspirativní a... 17. 8. 2012 ▪ 4 min. čtení
Po stopách jedné z nejlepších káv na světě. Jak vypadá "hoblovaná" zmrzlina? Z úbočí sopky Barú je výhled na pobřeží dvou oceánů. Kromě toho se tu také pěstuje jedna z nejlepších káv na světě. Společně s dalšími... 21. 7. 2012 ▪ 4 min. čtení
Benátky proti proudu Po nepohodlné noční jízdě autobusem jsem se před dvaceti lety Benátkami unaveně ploužila s řízkem v batohu. Ke spokojenosti mi měla stačit jen... 18. 7. 2012 ▪ 4 min. čtení
Město plné jarní slasti Městečko Münster v německé zemi Vestfálsko jsem si nevybrala k návštěvě záměrně, svedla mě sem souhra okolností. Zamnula jsem si ruce, že... 13. 6. 2012 ▪ 4 min. čtení
Za jídlem Co ochutnat v New Yorku? Dejte si mrkvový dort, rudý cheesecake a nejlepší pastrami Cheesecake, cookies a bagel s úžasným sýrovým krémem ochutnala autorka kuchařek Lenka Požárová v New Yorku. Přečtěte si, co ji zaujalo na její... 26. 4. 2012 ▪ 3 min. čtení
Karibsky svěží Rumové koktejly, silné vývary, smažené tortily, čerstvé ryby, šťavnaté exotické ovoce. To vše čeká v ulicích panamského hlavního města Ciudad de... 18. 4. 2012 ▪ 4 min. čtení