#jídlove Lukáše Hejlíka Jestli máte rádi vietnamskou kuchyni, zpozorněte. Rice Field na pražských Vinohradech otevřelo s naprosto originálním konceptem. Byl to dlouho... 14. 3. 2025 ▪ 2 min. čtení
Fotogalerie uvnitř Dvojice foodblogerů si otevřela bistro v Dejvicích. Jsme zvyklí poskytovat péči ve stylu White Lotus, říkají Pojďte, zkusíme nějaké místo najít!“ slýchávají o víkendu často hosté nového bistra Šodó v pražských Dejvicích. A na začátku února, kdy... 21. 4. 2023 ▪ 7 min. čtení
Co si dáte k snídani, vejce, nebo langoš? Kavárnám a bistrům pro ranní zákazníky se v Česku daří Na jídle si dávají záležet, pečlivě vybírají suroviny a vymýšlí originální kombinace, které si někdy vyslouží i zvednuté obočí. Ale funguje jim... 13. 5. 2022 ▪ 10 min. čtení
Most potřebuje nakopnout, jinak se utopí v nostalgii, říká restauratér Jan Hawelka. Na Ústecku buduje úspěšnou síť podniků Opustil studium na dopravní fakultě a v jednadvaceti letech otevřel v Chomutově svou první kavárnu. Podnikatel Jan Hawelka se nyní snaží skrze... 30. 3. 2019 ▪ 6 min. čtení
Firma Rockaway koupila podíl v provozovateli dočasných pop-up bister Manifesto. Společně chtějí otevřít další podobná centra v Česku a západní Evropě Investiční skupina Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta vstupuje do restauračního byznysu, se kterým by ráda prorazila do světa.... 27. 2. 2019 ▪ 3 min. čtení
video Nejztracenější bistro v lese, kam vede jen polňačka, a přece mají stále plno Báječné několik hodin tažené trhané vepřové maso mezi chleby, skvělý roastbeef, výborný pistáciový věneček. Dostat se sem je sice opravdu těžké,... 30. 10. 2018
Parta nadšenců založila bistro, kde zaměstnává lidi bez domova a po výkonu trestu. Nový podnik otevřel na Žižkově Sociální bistro Střecha chce pomoci lidem bez domova a po výkonu trestu, aby se nemuseli vrátit na ulici nebo za mříže. Vedle práce jim nabízí i... 13. 2. 2018 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Pařížský bar v bistru Café la Creme a Gastronomické dny pod Sněžkou Gourmetguru tentokrát navštívil luxusní pražské bistro Café la Creme. Přidává také tip na výlet do Pece pod Sněžkou, kde se budou o prvním... 15. 11. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Hledání podpory i prostoru. Skončí Kavárna, co hledá jméno a FreshCube? Gourmetguruovi se v posledních dnech donesly zprávy o konci dvou pražských podniků. Je to ale konec definitivní? Otevře se znovu smíchovská... 12. 10. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Rybí bistro a kozí sýr s grilovanými meruňkami Bistro s čerstvými rybami a mořskými plody objevil Gourmetguru na pražských Vinohradech. Zjistil také, že karlínská Eska rozšířila nabídku o tři... 22. 8. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Sushi až pod nos. V Nymburce otevřel nový bar s japonskými pochoutkami V městečku, jako je středočeský Nymburk, se máloco utají. O novém sushi baru kolovaly zvěsti už delší dobu. Gourmetguru v místním Sushi 4 You... 2. 8. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Pražská Itálie v novém. La Finestra in Cucina osvěžila prostory i jídelníček Skupina La Collezione zastřešuje několik bister, obchodů a restaurací, ale také catering nebo obchod s vínem. Gourmetguru se vydal do La... 13. 7. 2017 ▪ 2 min. čtení
Byznys menu Podívejte se, jak v restauraci Nejen Bistro připravují hovězí na grilu, brambůrky a tři druhy hrášku Z nabídky karlínského Nejen bistra doporučujeme tatarák z býčího srdce servírovaný v morkové kosti. Povedená je i chobotnice z Josper grilu v... 4. 7. 2017
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Na Letné otevřelo bistro se středomořskou kuchyní. Nabízí steaky i chobotnice Kromě snídaní a večerního menu, na kterém najdete slávky nebo chobotnice, má bistro Kostelní16 také zajímavou polední nabídku. 8. 6. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Burgery, steaky, žebírka. Let’s Meat láká na masové variace Na rohu Jičínské a Slezské ulice na pražských Vinohradech se před dvěma týdny otevřelo nové bistro s názvem Let’s Meat. Zaměřuje se na burgery,... 6. 6. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Dojem z výtečné polévky pokazil sendvič V Caffe Dallucci potěší domácí zákusky a polévky, sendviče však příliš neoslní. 22. 6. 2017 ▪ 2 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Malé bistro, o to větší sekaná. A spousta domácího pečiva v K mini Nové bistro K mini je sesterským podnikem Krystal Bistra v pražské Sokolovské ulici. V pátek 26. května končí s testovacím provozem a oficiálně... 29. 5. 2017 ▪ 2 min. čtení
Rozhovor Pavol Pavlík, šéfkuchař Bistrotu 104: Ve skandinávské kuchyni jsem našel smysl Pavol Pavlík dříve působil v restauracích zaměřujících se na francouzskou kuchyni. V Bistrotu 104, který otevřel v únoru, se ale věnuje... 11. 5. 2017 ▪ 5 min. čtení
Gourmetguru Zápisky protivného hosta: Premier Mercato, paprsek italského slunce na Rohanském nábřeží Premier Mercato v pražském Karlíně je bistro, pekárna a obchod s vínem a delikatesami v jednom. Gourmetguru do podniku zašel na vydatnou snídani. 20. 4. 2017 ▪ 2 min. čtení
Rozhovor Za čínskou kuchyni se neschováváme, říká šéf bister Banh-mi-ba, do kterých investoval i Barta Síť bageterií Banh-mi-ba otevřela nedávno novou pobočku v Holešovicích, další se chystá v Karlíně. Zakladatel a šéf firmy Hung Le vystudoval... 11. 4. 2017 ▪ 4 min. čtení